2024.03.29, Péntek

Gyerekek százait várják a tiszakécskei félmaratonra

programturizmus.hu, tiszakecskefelmaraton.hu

2017.05.23. 15:20

2017. május 27-én immár harmadik alkalommal rendezi meg Tiszakécske Város Sportegyesülete a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaratont, melynek célja az egészséges életmód és a családi sportolás népszerűsítése.

Hirdetés

A szervezők ezúttal is számos különleges élménnyel gazdagítják a résztvevőket az önmagában egyedülálló helyszínen. Tiszakécske Magyarország egyetlen olyan gyógyhelye, mely közvetlenül a Tisza partján fekszik. A futóverseny résztvevői csodálatos természeti környezetben teljesíthetik a választott távot (gyerektávok, 7, 14 és 21 km, illetve félmaraton váltókban). Az élő és a Holt-Tisza, a partot övező erdők, ligetes parkok és nádasok, az ott élő vízimadarak látványa és hangja, a víz illata hozzásegít ahhoz a csodához, hogy a futás ne csak dinamikus mozgás legyen. Eljön az a pillanat, amikor a futó feloldódik a futásban és eléri a test, a szellem és a lélek egyensúlyi állapotát. Nem mást győz le, csak a saját határait feszegeti.

A táv teljesítésével nem ér véget az élményminden nevező kap egy belépőt a Tisza-parti Gyógy és Élményfürdőbe, ahol a termál- és gyógyvizes medencékben ellazulva őrizheti meg ezt a törékeny harmóniát vagy a családi együttlét örömét.

A Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaratonon kimagasló a gyerekek száma. A futás célja, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig bárki átélhesse a teljesítmény és az együttlét örömét.

Az első évben 180 fő indult – köztük 60 gyermek, második alkalommal 100 gyermek mellett 320 felnőtt nevezett valamilyen távra. Az idei versenyre a szervezők 600 főt várnak.

Nevezni már most lehet, a részletes versenykiírás a tiszakecskefelmaraton.hu oldalon érhető el. 

 

Forrás: programturizmus.hu, tiszakecskefelmaraton.hu

MegyeTiszakécskegyermekfélmaratonfutóversenyTisza-parti Gyógy- és Élményfürdő