2024.04.24, Szerda

Bács-Kiskun megyében 5.493 diák tesz érettségi vizsgát

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2017.05.05. 13:04

Ma indul a tavaszi érettségi időszak a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárggyal. Hétfőn magyar nyelv és irodalommal folytatódik, majd kedden matematika, szerdán történelem, csütörtökön angol nyelv, pénteken pedig német nyelv lesz soron.

Hirdetés

Bács-Kiskun megyében a 2017. május-júniusi vizsgaidőszakban 5493 fő jelentkezett érettségi vizsgára. Közülük 1522 fő tesz emelt szintű érettségit.

 

Az emelt szintű vizsgák koordinálása idén is a Kormányhivatal feladata.

A megyében összesen nyolc köznevelési intézményben zajlanak az emelt szintű vizsgák:

Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnázium, a Bolyai János Gimnázium, a Katona József Gimnázium, a Református Gimnázium és a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Szakközépiskolája és Szakiskolája, a vidéki városokban pedig a III. Béla Gimnázium és a Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskola Baján illetve a Bibó István Gimnázium Kiskunhalason biztosít helyszínt az érettségi vizsgáknak.

 

A legnépszerűbb tantárgyak emelt szinten: angol nyelv (371 vizsgázó), történelem (250 vizsgázó), biológia (204 vizsgázó).

1-2 fő jelentkezett az alábbi tantárgyakból: erdészet-és vadgazdálkodás ismeretek, mezőgazdaság ismeretek, mezőgazdasági gépész ismeretek.

 

Idén az összes élő idegen nyelvből, közismereti tárgyakból középszinten 46, emelt szinten 20, ágazati és ágazaton kívüli szakmai vizsgatárgyak közül közép-és emelt szinten egyaránt 46 tantárgyból választhattak az érettségi vizsgára jelentkezők.

 

Minden érettségizőnek sok sikert kívánunk!

 

MegyeBács-Kiskun megyeBács-Kiskun Megyei Kormányhivatalérettségi vizsga