2024.03.29, Péntek

Leendő kisiskolások, itt a beiratkozás időpontja

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2017.04.04. 11:46

A beiratkozás időpontját a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal járási hivatalai a megye valamennyi településére egységesen határozta meg: 2017. április 20. napján 8-19 óráig (csütörtök) 2017. április 21. napján 8-19 óráig (péntek)

Hirdetés

A Nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében a 2010. szeptember 1. és 2011. augusztus 31. között született iskolaérett gyermekek a 2017/2018. tanév kezdetén tankötelessé válnak.

 

A szülő, gondviselő köteles beíratni gyermekét abba az általános iskolába, amelynek körzetébe lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye alapján tartozik – a kötelező felvételt biztosító iskolába -, illetve a választott intézménybe.

 

 A beíratáshoz szükség van:

  • a szülők (gondviselő) személyazonosító igazolványára,
  • a szülők (gondviselő) lakcímét igazoló hatósági igazolványra,
  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványra (lakcímkártya)
  • az iskolaérettségi igazolásra, (óvodai szakvélemény, vagy a Szakértői Bizottság szakértői véleménye az iskolaérettségről, sajátos nevelési igény megállapításáról)
  • az iskola a gyermek születési anyakönyvi kivonatát is kérheti.
  • célszerű beíratáskor a gyermekre vonatkozó (esetleges betegségeit igazoló, illetve különleges gondozásra, gondoskodásra jogosító igazolások) dokumentumokat is bemutatni.

 

Az általános iskola a felvételi körzetében lakóhellyel rendelkező tanköteles tanulót köteles felvenni. A felvételről, az iskolák 2017. május 11-ig kötelesek dönteni és azt követően a szülőket értesíteni.

Megyeáltalános iskolaBács-Kiskun Megyei Kormányhivataláltalános iskolai beíratásbeiratkozásiskolaérettség