2024.03.29, Péntek
Víz világnapi játékos programokkal ünnepeltek Szentkirályon
Fotók: Bacsmegye.hu

Víz világnapi játékos programokkal ünnepeltek Szentkirályon

Bacsmegye.hu

2017.03.21. 14:33

2017. március 21-én a Víz Világnap alkalmából a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. interaktív játékos programsorozattal kedveskedett a Szentkirályi Általános Iskola tanulói és tanárai számára. A programokon résztvevők hasznos ismereteket szereztek az ásványvizekről, valamint az egészséges folyadékbevitel fontosságáról. A nap csúcspontjaként a diákok megtekinthették a Szentkirályi ásványvíz kútházát és a modern PET palackozósort is.

Hirdetés

Március 21-én izgalmas, figyelemfelhívó valamint oktató jellegű programokon vehettek részt a Szentkirályi Általános Iskola diákjai. Az iskola területére szervezett szórakoztató és ismeretterjesztő programoknak köszönhetően a résztvevők a föld vízkészletének védelméről, az emberi test vízháztartásáról, valamint a helyes hidratálásról kaphattak hasznos információkat. A feladatokban a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. munkatársai is segítették a diákokat.

A 10.00 órakor kezdődő rendezvény ünnepélyes megnyitóján köszöntő beszédet mondott Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, valamint Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója.

Balogh Levente, a Central Europen Mineral Water holding elnöke a programsorozatot megnyitva elmondta: „Piacvezető ásványvíz palackozóként és felelősen gondolkodó vállalatként különösen fontosnak tartjuk fogyasztóink és a társadalom figyelmét is felhívni a vízkészletek, különösen a védett vízadó rétegből származó, eredendően tiszta ásványvizeink megőrzésének jelentőségére. A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. életében mindig kiemelten kezeltük az edukációt, ezért igyekszünk a Víz Világnapján is felhívni a figyelmet a hidratáció alapvető szerepére az egészség-megőrzésben, valamint arra, hogy felelősen és a valódi szükségleteinknek megfelelően gazdálkodjunk ezzel a természeti kinccsel.”

Martin Olivér, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: „Európában Magyarország az az ország, melynek a legtöbb ásványvíz kútja van, köszönhetően a szerencsés földrajzi elhelyezkedésének. Manapság az élelmiszeriparban kevés olyan élelmiszer van, amely eredendően, mindenféle hozzáadott anyag nélkül áll a rendelkezésünkre. Az ásványvíz egy ilyen, a mindennapjainkat meghatározó folyadéka, melyhez semmilyen adalékanyag nem párosul. Ennek fényében kell értékelnünk azt, hogy egy ilyen kinccsel gazdálkodunk.”

A Szentkirályi Általános Iskola tantestülete kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre. A Víz Világnapján a tantestület fontosnak tartja, hogy a résztvevő diákoknak a szórakozás mellett az ismeretek bővítésére is lehetőséget biztosítsanak.

A megnyitót követően a Víz Világnapjához kapcsolódó programok keretében az iskola diákjai meglátogathatták Magyarország meghatározó ásványvíz- és üdítőipari vállalatának szentkirályi üzemét. Az üzemlátogatás során a diákok megismerkedhettek a Szentkirályi ásványvíz kútházával és a modern PET palackozósorral is.

 

A víz világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. A cél felhívni a kormányok, különböző szervezetek, magánszemélyek figyelmét arra, hogy a víznek milyen fontos szerepe van az életünkben.

Galéria

Megye2017Szentkirályi Általános IskolaSzentkirályi-Kékkúti ÁsványvízVíz Világnapja