2024.04.26, Péntek
Kikapcsolódás az egész családnak: Jön az 5. NYAKVÁGÓ!
Futaszög SE Ballószög archívum

Kikapcsolódás az egész családnak: Jön az 5. NYAKVÁGÓ!

Futaszög SE Ballószög

2017.03.14. 16:13

2017. szeptember 3-án immár 5. alkalommal kerül megrendezésre Ballószögön a NYAKVÁGÓ félmaraton és családi nap, mely az Alföld egyik leghangulatosabb terepén zajló versenye.

Hirdetés

A futók  3 km , 7 km, 14 km és 22,5+ km-es távokon, míg a kerékpárosok 22,5 km-en tehetik próbára magukat . A legkisebbek a sport-centrumban, a 400m-es távon rendezett versenyen ismerkedhetnek a futással.

A verseny egyik különlegessége maga a helyszín, hiszen a pálya útvonalának nagy része csodálatos természeti környezetben, festői tájon, a Kiskunsági Nemzeti Park mellet halad el.

A szervezők jó szokásuk szerint számos frissítő ponttal készülnek, melyeket igyekeznek különlegessé varázsolni. Az egyiknél egy tűzoltó autóból jön a párásítás, míg a másiknál hangulatos lovas tanya udvarán, kemencék mellet, hamisítatlan alföldi hangulatban frissülhetnek a versenyzők. A Nyakvágó domb tetejéről – mely a verseny névadója és az egyik frissítő pont is egyben – páratlan kilátás tárul a félmaraton +-t teljesítők szeme elé, akik gyönyörű erdőkön áthaladva folytathatják útjukat.

A rendezvényre jellemző családias hangulat részeként, a sportolókat kísérőkre, az érdeklődő látogatókra is gondolnak a szervezők, hiszen őket is számos érdekes program várja a sport-centrumban. Különböző sport-ágak bemutatóit tekinthetik meg, vetélkedőkön vehetnek részt, de kipróbálhatnak számos sporteszközt, játé-kot, természetesen ingyenesen. A legkisebbek nagy kedvencét, az óriási ugráló várat, valamint a sokféle gyer-mek programot ugyancsak térítésmentesen vehetik igénybe az apróságok.

Minden nevezőnek rajtcsomaggal, és befutó éremmel kedveskednek a szervezők, de ezen kívül alko-holos frissítés és bogrács party is várja a célba érkező versenyzőket.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a sportolók és az érdeklődök, joggal mondhatják, hogy ez az a verseny, ami mindenkinek többet ad.

Galéria

MegyefutáskerékpárversenyBallószögNyakvágó félmaratoncsaládi napAlföld