2024.07.19, Péntek

Bács megye külön standdal indul az Utazás Kiállításon

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2017.03.01. 15:49

Bács-Kiskun megye „A” pavilon A/313/A számú standján!

Bács-Kiskun megye hosszú idő után újra képviseli a megye turisztikai értékeit a 2017. március 2-5. között, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő Utazás Kiállításon. A megye egységes arculattal, 72 négyzetméteren, 8 megyei társkiállítóval együtt (Kecskemét, Baja, Kiskőrös, Tiszakécske, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kalocsai Érsekség, Bócsa) jelenik majd meg Magyarország legrangosabb turisztikai seregszemléjén.

 

„Igazi mérföldkő lesz a hétvégi Utazás Kiállításon való részvétel a megyei turizmusfejlesztés életében” - ezzel a mondattal nyitotta meg sajtótájékoztatóját Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, melyet Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármester asszonyával közösen tartott a kecskeméti Városházán. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat komoly erőfeszítéseket tett és kíván a jövőben is tenni a megye turisztikai versenyképességének és vonzerejének növelése érdekében. 2015-ben - kifejezetten e célból - létrehozta a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft-t, elkészítette a megye Turizmusfejlesztési Tervét és összeállította a most, az Utazás Kiállításon bemutatni kívánt ÉRTÉK, ÉLMÉNY, EGÉSZSÉG Kincsek nyomában Bács-Kiskunban című igényes imázskiadványát is. 


Szemereyné Pataki Klaudia üdvözölte és elismerte a Megyei Önkormányzat turizmusfejlesztés terén tett lépéseit és örömét fejezte ki az iránt, hogy végre ismét a megyei stand és nem a Dél-Alföldi Régió részeként mutathatja meg magát a nagyközönségnek Kecskemét városa.

A megyeszékhely átlagosan 1-2 napot tud nyújtani a turistáknak, de a most megvalósuló megyei összefogással a látogatónak lehetősége nyílik kimozdulni a térségből, így az itt eltöltött idő akár meg is duplázható.

MegyeBács-Kiskun megyeturizmusUtazás Kiállítás