2024.04.25, Csütörtök

Várossá válása 31. évfordulóját ünnepelte Bácsalmás

bacsalmas.hu

2017.02.08. 08:50

Bácsalmást 31 évvel ezelőtt nyilvánították várossá. 2017. január 31-én a városévforduló megemlékezésének alkalmából ünnepséget tartottak a Bácsalmási Kulturális Központban.

Hirdetés

A rendezvény a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium tanulóinak műsorával kezdődött, felléptek Kőszegi Judit és Varga Viktória, felkészítő tanáraik Bánfi Katinka és Schaffer Andrea. Ezután Németh Balázs, Bácsalmás Város polgármestere mondta el ünnepi köszöntőjét.

Már az előző évek városévfordulós megemlékezései is a helyi értéktár köré fűződtek, ám az idei évben ismét aktuális az értéktárról beszélni. Decemberben jelent meg ugyanis Németh Miklósné a „Bácsalmási népviseletek bemutatása” c. könyve, mely sokéves gyűjtő- és kutatómunkáját összegzi. A Bácsalmáson élő német családok viseletét bemutató kiadvány immár a Bácsalmási helyi értéktárat is gazdagítja. A kötet kiegészülve a kiállítással betekintést nyújtott a német nemzetiségi kultúra múlt századába, mely elválaszthatatlanul hozzátartozik minden itt élő múltjához, történelmi hagyatékához.

Az ünnepség végén Németh Miklósné néhány mondatban bemutatta a kiállítás képeit.

Megyekiállításbácsalmás2017városévfordulóBácsalmási Kulturális Központ