2024.06.19, Szerda
Minden lájk számít! – A döntőhöz érkeztek az Értékőrzők

Minden lájk számít! – A döntőhöz érkeztek az Értékőrzők

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2017.02.05. 12:23

2017. február 2-án lezárult a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny 2. fordulója: 8 általános iskola és 4 középiskola jutott tovább a döntőbe.

Hirdetés

A zsűri, melynek elnöke Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, a versenykiírásban közétett szempontrendszer alapján végezte a feladatok pontozását. A szakmai zsűri munkáját segíti Polyák Albert, az NMI megbízott igazgatója és Bányai Gábor országgyűlési képviselő is. A továbbjutott diákcsapatok a 3. fordulóban, azaz a döntőben mérhetik össze felkészültségüket és tudásukat a Lakiteleki Népfőiskolán, mely 2017. január 1. óta hivatalosan is a hungarikum mozgalom országos központjává vált. A középiskolásokra február 15-én, az általános iskolásokra február 16-án vár a végső, de játékos szemléletű, kreativitásra, csapatszellemre építő megmérettetés. A lakiteleki rendezvény mindkét nap 10-16 óráig tart, melyre a szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak és hívnak. A megyei döntőből már csak 1-1 csapat jut tovább az országos, budapesti versenyre, ahol képviselik majd megyénket.

A csapatok továbbjutási esélyeit bárki segíteni tudja a következőképp: a 2. forduló pályamunkái a mai naptól kezdve megtalálhatók a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat facebook oldalán (www.facebook.com/bacskiskunamimegyenk), melyeket lájkolni lehet a döntő napjáig. A legtöbb lájkot szerző pályamunka 8, a második 7 pontot (és csökkenő sorrendben így tovább) kaphat. A szerzett pluszpontok beszámításra kerülnek a 3. forduló eredményébe.

Segítsük a lelkes, vállalkozó szellemű fiataljainkat, akik időt, energiát nem kímélve sokat tesznek azért, hogy Bács-Kiskun megye páratlansága, jó hírneve mindenkihez eljusson. Fogjunk össze és legyünk büszkék rájuk!
A továbbjutott csapatok:

Általános iskolák:

• Nyárlőrinci zsiványok (Nyárlőrinc) - Lakiteleki Eötvös Általános Iskola Buzás János Tagintézménye
• Töltési hatos (Császártöltés) - Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola
• Aranycsapat (Kiskunmajsa) - Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola és EGYMI
• Leánykák (Csólyospálos) - Csólyospálosi Általános Iskola
• Mizsei óriások (Lajosmizse) - Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskolai
• Bácsalmási értékőrzők (Bácsalmás) - Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és AMI Bácsalmási Vörösmarty Mihály Általános Iskolája
• Anonymus (Fülöpszállás) - KT Bem József Általános Iskola Herpai Vilmos Általános Iskolája
• Verebek (Soltszentimre) - KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolája

Gimnáziumok:

• Pufókák (Kiskőrös) – KEVI
• Imrehegyi Kincskeresők (Imrehegy) - IKSZT Könyvtár Információs és Közösségi Hely
• Béla király értékőrzői (Baja) - Bajai III. Béla Gimnázium
• Tudálékosok (Kiskőrös) - Kiskőrösi Evangélikus Iskola

MegyeBács-Kiskun Megyei ÖnkormányzatÉrtékőrzők Bács-Kiskunbanifjúsági vetélkedődöntő