2024.03.29, Péntek

Több helyen is gondot okozott a vízórák elfagyását követő kiolvadás

mti, alfoldviz.hu

2017.01.15. 14:39

Az év elején beköszöntött a nagy hideg, mely miatt több mint 2300 vízóra fagyott el az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén – többek között a Kiskunmajsai Járásban is. Erről nyilatkozott Goda Sándor, az Alföldvíz üzemviteli főosztályának vezetője egy sajtótájékoztatón. Az elmúlt hét rendkívüli hideg időjárása után pedig hirtelen megérkezett az olvadás. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. vízkitermeléssel foglalkozó szakemberei az elmúlt napokban olyan szintű vízfelhasználást tapasztaltak, amely meghaladta a legmelegebb nyári napok fogyasztását.

Hirdetés

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. tájékoztatása:

Az indokolatlanul magas vízfogyasztás oka feltételezhetően abból adódik, hogy a nem mindennapi rendszerességgel használt ingatlanokban a korábban elfagyott vízmérők, vízvezetékek kiolvadtak és folyik belőlük a víz. Érdemes tudni, hogy egy fél centis repedésen naponta 32 m3, havonta 1000 m3  víz is elfolyhat. 

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. fokozottan felhívja a felhasználók figyelmét, arra hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére ellenőrizzék le a hétvégi házakat, nyaralókat, a nem használt ingatlanokat, hogy nem szenvedtek-e károkat a fagyos időben. A szolgáltató kéri, hogy ezen ingatlanok szomszédságában élők is figyeljenek, oda, hogy környezetükben nem tapasztalnak-e vízelfolyást.

Az elfagyott vízmérők, vízvezetékek az olvadás után rendkívül komoly károkat képesek okozni az ingatlanon, továbbá az elfolyt vízmennyiség is komoly kiadásokat jelent a tulajdonosoknak. 

Fontos tudni, hogy az elfagyás, majd a kiolvadás miatt felmerülő költségek a fogyasztót terhelik.

Aki a vízmérőjénél vagy a vízvezetékén elfagyást, illetve az olvadás hatására vízelfolyást észlel, kérjük jelezze az ALFÖLDVÍZ ingyenesen hívható műszaki hibabejelentőjén, a 80/922-333-as telefonszámon.

MegyefagykárvízórakiolvadásKiskunmajsai Járás