2024.04.27, Szombat

Nagy volt az érdeklődés a madárinfluenzát tárgyaló osztályülésen

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2017.01.20. 08:01

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezete összevont osztályülésen tekintette át a madárinfluenzával kapcsolatos megyei helyzetet.

Hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezetének állattenyésztési és halgazdálkodási, valamint állattenyésztési beszállító ipari és kereskedelmi osztályainak ülését tartották meg. Az osztályülésen részt vettek a Csongrád megyei, Békés megyei és a Szolnok megyei állattenyésztési osztály tagjai is. 


A téma aktualitására való tekintettel hatalmas érdeklődés kísérte a rendezvényt. Több mint 220 regisztrált termelő hallgatta meg az előadásokat, de rajtuk kívül is rengeteg érdeklődő jött el. Az ülést Domján Gergely, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke nyitotta meg, ezt követően Szántó István osztályvezető köszöntötte a megjelenteket, és pár szóval tájékoztatta a jelenlévőket a Bács-Kiskun megyei helyzetről.

 

Rendkívül színvonalas és mindenre kiterjedő előadásokat tartottak. A hazai madárinfluenza járvánnyal kapcsolatos aktualitásokról Vajda Lajos, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvos, az Országos Járványvédelmi Központ vezetője, a madárinfluenzáról általában, megelőzési lehetőségekről Terjék Zsolt, a NÉBIH járványügyi osztályvezetője, a kártalanításról Drozdik Ferenc, megyei főállatorvos, a helyi járványvédelmi központ vezetője, a madárinfluenza baromfitermelésre gyakorolt hatásáról Németh Antal, a Baromfi Termék Tanács képviselője beszélt.

MegyeBács-Kiskun megyeNemzeti Agrárgazdasági Kamaramadárinfluenza