2024.03.29, Péntek

Katasztrófavédőknek adják ki magukat a megye legújabb szélhámosai

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.01.17. 10:23

Több tízezer forintot is elkérhetnek a hamis tájékoztatás során azok a megyében megjelent ismeretlen elkövetők, akik azt állítják, hogy mindenki számára kötelező a szén-monoxid érzékelők, riasztók beszerzése és azok használata. És mindezt a katasztrófavédelemre hivatkozva teszik.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy ugyan javasolt, de a hatályos szabályozás szerint a meglévő lakóépületekben nem kötelező szén-monoxid-érzékelőt felszerelni.

A közleményben továbbá ismertetik, hogy a katasztrófavédelem nem bízott meg sem céget, sem pedig magánszemélyt a nevében történő tájékoztatásra és eljárásra. Hatósági ellenőrzéseit mindig saját állományával, és nem pedig alvállalkozók vagy megbízott cégek útján végzi. A katasztrófavédelem munkatársai soha nem kínálnak eladásra tűzvédelmi eszközöket, berendezéseket, kereskedelmi tevékenységet nem folytatnak – szól a figyelmeztetés.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri, hogy aki a csalók áldozata lett, az mihamarabb értesítse a rendőrséget.

MegyeBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságszén-monoxid érzékelőkcsalóktájékoztatás