2024.04.26, Péntek

Újabb nagy fogása a megye pénzügyőreinek

NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága

2017.01.23. 09:27

Alig kezdődött el az új esztendő, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársainak máris több bűncselekményt sikerült felderíteniük. A pénzügyőrök – egyebek mellett - 38 millió forint értékű kábítószert, illetve kamionok rakományai között megbújó migránsokat találtak.

Hirdetés

A pénzügyőrök Tompán ellenőriztek egy külföldi gépkocsit, melynek vezetője nem jelentett be semmiféle vám- és adóköteles árut. A pénzügyőrök alaposabban is átvizsgálták a járművet, annak mindkét oldalán megbontották a küszöböket, és ott barna ragasztószalaggal áttekert csomagokat találtak. A csomagok tartalmáról bebizonyosodott, hogy az marihuána. Az autóból megközelítőleg 13 kilogramm kábítószer került elő, amelynek feketepiaci értéke mintegy 38 millió forint lett volna, ha sikerül forgalomba hozni. A pénzügyőrök az eset kapcsán kábítószer birtoklása miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

 

A NAV és a rendőrség munkatársai a határátkelőhelyek ellenőrzésében minden eddiginél szorosabban együttműködnek, figyelemmel a határokra nehezedő és egyre fokozódó mértékű migrációs nyomásra. A tompai közúti határátkelőhelyen, a kamionok rakományában megbújó illegális határátlépőket a pénzügyőrök minden esetben észlelik a kamionokat átvilágító röntgenberendezés segítségével. Az eredményes ellenőrzések nyomán Tompán 2017-ben 2 esetben összesen 9 főt – 8 algériai, 1 líbiai állampolgárt - találtak elbújva a kamionok rakománya között. A kamionok sofőrjei ellen a pénzügyőrök embercsempészés miatt tettek feljelentést a rendőrségen.  

NAVMegyeTompaBács-Kiskun megyekábítószer