2024.04.20, Szombat

A három fordulós vetélkedősorozat döntőjében az ország legjobb hat mezőgépész csapata mérte össze tudását, ahol csupán 1-1 ponttal lemaradva lett második A profik csapata Jánoshalmáról, és harmadik az ÉSZkombájnok csapata Bajáról.

Hirdetés

 

A megmérettetést a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) és az Agro Napló szervezett. A pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumból, a bajai Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskolából, a karcagi Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégiumból, a pétervásárai FM ASzK - Pétervásárai Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiumából, a jánoshalmai FM ASZK Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumból, valamint a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumból érkező csapatok tagjai mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok.

Az AgrárgépShow-n megrendezett döntőben a diákoknak elméleti és gyakorlati kérdésekben is bizonyítaniuk kellett a mezőgazdasági gépészet területén szerzett tudásukat. A versenyben végül a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium csapata bizonyult a legjobbnak.

 

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tekinti azoknak a rendezvényeknek a támogatását, amelyek a mezőgazdasági szakmákat népszerűsítik a fiatalok körében.

 

A MezőgépÉSZek vetélkedő, illetve a hozzá hasonló események is azt célt szolgálják, hogy a pályaválasztás előtt állók felismerhessék az agráriumban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy tanulmányaik befejezésével hosszú távú megélhetést biztosító végzettséget kapnak a kezükbe.

 

MezőgépÉSZek Országos Döntő végeredménye:
1. 5. ütem, Hajdúböszörmény: 35 pont
2. A profik, Jánoshalma: 34 pont
3. ÉSZkombájnok, Baja: 33 pont
4. Péterkeszaki, Pétervására: 32 pont
5. Deere Service, Karcag: 26 pont
6. MEZŐTEAM, Pápa: 23 pont

BajaMegyeJánoshalmamezőgépészBereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és SportiskolaFM ASZK Mezőgazdasági Szakképző Iskola és KollégiumMEGFOSZ