2024.04.25, Csütörtök

Folyamatos felvirágzáson megy keresztül a polgárőrség lovas tagozata

felegyhazikozlony.eu

2017.01.24. 12:22

Hétvégén rendezték meg az Országos Polgárőr Szövetség és a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által közösen meghirdetett Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozatának a képzését. A képzésnek a lakiteleki Kölcsey Ház adott otthont.

Hirdetés

A Népfőiskola Kölcsey Házában megrendezett két napos intenzív tanfolyam megnyitóján részt vett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki beszédében elsőként Kölcsey Ferenc Himnuszának születéséről emlékezett meg, majd a lovas kultúrát méltatta. Lezsák Sándor egy vetítés keretében mutatta be a jelenlévők számára a Lakiteleki Népfőiskola felújításának elképzeléseit, a résztvevők többek között megtekinthették a lovarda épületének tervét is.

A hétvégén szervezett tanfolyamon elméleti oktatásban vehettek részt a megjelentek. Állategészségügy, anatómiai- és takarmányozási ismeretek – többek között ezekkel bővíthették ismereteiket a lovas tagozat polgárőrei.

A képzésre 10 megyéből 88 személy érkezett. Szuetta Bélától, az OPSZ lovas tagozatának titkárától azt is megtudhattuk, hogy a lovas polgárőrség felvirágzása folyamatos. Elmondása szerint jelen pillanatban 914 lovas polgárőr 176 egyesületben 757 lóval ad szolgálatot. Tavaly ilyenkor még csak 146 egyesület 710 lovas polgárőre 566 lóval vett részt a munkában.

MegyepolgárőrségLakiteleki Népfőiskolalovas tanfolyam