2024.04.25, Csütörtök
Belügyminiszteri elismerésben részesült egy kecskeméti tűzoltó
Fotók: Jóri András - BM OKF

Belügyminiszteri elismerésben részesült egy kecskeméti tűzoltó

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.01.24. 08:44

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nyolc tűzoltót is jutalomban részesített az elmúlt két hét rendkívüli téli időjárása során tanúsított kiemelkedő helytállásukért a Belügyminisztériumban. Bács-Kiskun megyéből Tóth István tűzoltó törzsőrmester, a kecskeméti hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója vehette át az elismerést, a Belügyminisztériumban.

Hirdetés

Január 7-én, szombaton extrém hideg időjárási viszonyok között több tűzesethez és műszaki mentéshez vonultak a kecskeméti hivatásos tűzoltók. A káresemények közül kiemelkedett egy százhatvan négyzetméter alapterületű, padlástér beépítéses földszintes, nádfedeles parasztház tüzének oltása. A családi ház tetőtéri szobái, annak berendezési tárgyai, valamint a nádfedeles tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. Az oltási munkálatok 5 és fél órán át tartottak, az épület teljes tetőszerkezete megsemmisült, azonban sikerült megakadályozni, hogy a tűz az alsó szintre is átterjedjen. A munkát nehezítette a tűz nagy kiterjedése és az aznap tapasztalható nagy hideg. A tűzeset felszámolásán dolgozó tűzoltók közül Tóth István tűzoltó törzsőrmester munkája kiemelkedő volt, bizonyította rátermettségét és teherbírását, ezzel sarkallva társait arra, hogy őt követve a nagy hideg és a mostoha körülmények ellenére szakszerűen és gyorsan hajtsák végre a tűz oltását.

A rendkívüli helytállásért járó elismerés mellett a szervezeten belül elöljárói elismerés jár a pontos és elhivatott munkavégzésért, a folyamatosan kiemelkedő teljesítményért is. Egy ünnepség, egy jeles esemény remek alkalmat teremt az elismerések átadására. Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató kerek születésnapja alkalmából ajándéktárggyal köszöntötte Balázs Cecília tűzoltó századost, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadóját és Szepesvári Zoltán tűzoltó alezredest, a bajai katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadóját.

Galéria

MegyekitüntetéskatasztrófavédelemtűzoltóBács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságBelügyminisztérium