2024.06.19, Szerda
Átalakulás a Kormányhivatalnál

Átalakulás a Kormányhivatalnál

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2017.01.02. 10:23

2017. január 1-jével a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kétirányú átalakulást valósít meg, melynek célja az ellátott közfeladatok hatékonyabb ellátásának biztosítása.

Hirdetés

A közigazgatás korszerűsítése és továbbfejlesztése az egyes kormányok számára állandó feladat.

Január 1-jével a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnál két körben történik átszervezés.  

Az egyik irány az eddigi főosztályi (megyei) szinten gyakorolt hatáskörök nagy számban járási szintre történő átvitele és a megmaradt főosztályok összevonása. Lesznek olyan hatáskörök, melyek teljes egészében, az azokat ellátó főosztállyal közösen kerülnek át a járási hivatalba, valamint amelyek csak részlegesen. A megyei szintről teljes egészében átkerülő főosztályok a Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, és a Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály. Továbbá részlegesen kerülnek átvitelre hatáskörök a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálytól, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálytól, a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálytól, a Foglalkoztatási Főosztálytól és az Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztálytól. A második irány pedig új hatáskörök beemelése a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal beolvasztásával, valamint a környezetvédelmi feladatkörök régiós szintről, megyei szintre átvételével.

 

A környezetvédelmi feladatokat január 1. után minden Bács-kiskun megyei illetőségű, környezet- és természetvédelmi ügyben a Kecskeméti Járási Hivatal szervezetébe beépülve a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály látja el.

Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Bajcsy-Zsilinszky Endre krt. 2., e-mail: [email protected],
telefon: (76) 795-870

 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladatköreit minden agrártámogatási ügyben az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály fogja ellátni.

Elérhetőség: 6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 6., e-mail:  [email protected] , telefon: (76) 814-520

 

A megyei szintről járási szintre átkerülő feladatokat végző szervezeti egységek elérhetőségei nem változnak, így a mindennapi ügyintézés során fennakadás nem várható. További információért kérjük, keressék fel a kormányhivatal weboldalát (www.bkmkh.hu).

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalMegyeközigazgatásügyintézés