2024.04.19, Péntek
Mezei őrszolgálat nélkül maradt Kiskunmajsa
Fotó: Kiskunmajsa Város facebook

Mezei őrszolgálat nélkül maradt Kiskunmajsa

Kiskunmajsa Város facebook

2016.12.22. 14:04

December 20-án, kedden rendkívüli ülésen döntött a város önkormányzatának képviselő-testülete a mezőőrség megszüntetéséről.

Hirdetés

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a december 15-én tartott ülésén döntött arról, hogy december 20-án, rendkívüli ülést tartsanak a szeptemberben indított mezőőrség megszüntetéséről. Az elhatározás miatt, okafogyottá vált a december 20-ra meghirdetett lakossági fórum, amit mezőőrség működésével kapcsolatban hívtak össze.

December 15-én délelőtt traktorokkal vonultak végig Majsa utcáin – az alvégtől a főtérig -, azok a földhasználók és földtulajdonosok, akik nem értettek egyet az önkormányzat által korábban kivetett 800 forintos, hektáronkénti mezőőri járulékkal. A tiltakozók egy petíciót is megfogalmaztak, amiben sérelmezik, hogy a megkérdezésük nélkül hozták létre az mezei őrszolgálatot, illetve döntöttek a mezőőri hozzájárulásról.

A petíció szövegét a 15-én megtartott önkormányzati ülésen is felolvasták, majd átadták a több mint kétszáz tiltakozó aláírással megerősített dokumentumot. A hozzászólók közül többen is javasolták a szolgálat megszüntetését, mint elhangzott: két fővel képtelenség ellenőrizni a sok ezer hektáros majsai határrészeket. Az indulatoktól sem mentes vélekedéseket követően a képviselő-testület úgy döntött: december 20-ra rendkívüli tanácskozást hívnak össze, melynek egyetlen témája a mezőri szolgálat megszüntetése.

Mindezek után a december 20-án tartott ülésen sor került a mezőőrség megszüntetés kérdésének a megszavazásáról. Annak ellenére, hogy a pénzügyi bizottság nem támogatta a megszüntetést, a város még is úgy határozott, hogy a föltulajdonosok akaratát hagyják érvényesülni. Ennek eredményeképpen megszűntették a rövid életű mezei őrszolgálatot.

MegyeKiskunmajsamezőőrségrendkívüli ülés