2024.03.28, Csütörtök

Két új taggal bővült az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

kecskemet.hu

2016.12.11. 17:38

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület december 8-án tartott év végi taggyűlésén Bugac és Bugacpusztaháza is csatlakozott a 20 térségi önkormányzatot tömörítő nonprofit szervezethez.

Hirdetés

Bugac Nagyközség Önkormányzata és Bugacpusztaháza Község Önkormányzata előzetes csatlakozási szándékát fejezte ki az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülethez. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület taggyűlése örömmel fogadta a bővülést.

Bugac és Bugacpusztaháza történelmileg és területileg is szervesen kapcsolódnak Kecskeméthez. A helyi élelmiszereik, a turisztikai kínálatuk népszerűsítése miatt és az új turisztikai projektek kapcsán is indokolt az Egyesületbe való belépésük mondta Szabó László Bugac polgármestere. A két település csatlakozásával növekszik a térséghez tartozó települések turisztikai kínálata, és gazdagabbá válik a helyi termékek választéka is.

A taggyűlésen beszámoltak a Kecskeméten évek óta nagy népszerűségnek örvendő, nagy tömegeket megmozgató, gazdag programokat kínáló rendezvényekről pénzügyi és szakmai szempontból is. 2016. nagy eseményei között volt a II. Országos Tojás Sokadalom – Tojásfesztivál, a Hírös Hét Fesztivál - XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár valamint az Őszi Helyi Termék Ünnep.

 Két uniós (EFOP) pályázat beadásáról is tájékoztatást kaptak az egyesülethez tartozó települések képviselői.

MegyeBugacAranyhomok Kistérségfejlesztési EgyesületBugacpusztaházataggyűlés