2021.07.29, Csütörtök
Négy fiatal került be a Szentkirályi Tehetségprogramba
Szentkirályi Ásványvíz facebook

Négy fiatal került be a Szentkirályi Tehetségprogramba

mti

2016.11.24. 08:32

Négy utánpótlás korú sportoló részesülhet sportkarrierje építéséhez egyenként egymillió forint támogatásban a Szentkirályi Tehetségprogram jóvoltából.

Hirdetés

A cég célja a tehetségprogramjával az volt, hogy olyan fiatalokat támogassanak, akik valamit már letettek az asztalra,  s később esetleg tovább növelhetik a magyar olimpiai aranyérmek számát.  

"Tudjuk, hogy az eredmények eléréséhez a tehetség önmagában nem elég, hiszen a felkészüléshez szükséges technikai eszközök beszerzése gyakran megerőltető anyagi terhet róhatnak a sportolókra és családjukra. Bízunk abban, hogy támogatásunkkal nemcsak enyhíteni tudunk ezeken a terheken, hanem a fiatal tehetségek olyan eszközökhöz jutnak, amelyek valódi segítséget jelentenek nekik" - fogalmazott Balogh Levente a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz elnöke.

 

A fiatalokat egy héttagú kuratórium választotta ki, amelyben négy olimpiai bajnok, Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Nagy Tímea párbajtőrvívó és Szécsi Zoltán vízilabdázó is helyet kapott. A sporteszközökre, edzőtáborozásra, vagy akár versenynevezési díjakra is fordítható támogatást idén Gazsó Alida Dóra ifjúsági világbajnok kajakos, Mészáros Krisztofer ifjúsági magyar bajnok és válogatott tornász, Pusztai Liza kadett vb-bronzérmes vívó és Vadovics Viktor ifi válogatott világbajnok vízilabdázó érdemelte ki. 

 

Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója kifejtette, a MOB szívesen működik együtt olyan cégekkel, amelyek nemcsak anyagi támogatást nyújtanak, hanem egy program kidolgozásában is aktívan részt vesznek. Mivel a kiválasztott sportolók képe ősztől felkerül a fél és másfél literes palackokra, ezért a Szentkirályi jóvoltából hamarosan egy ország ismerheti meg a négy fiatal tehetséget. 


Van der Wildt Nikolett marketingvezető tájékoztatása szerint a program ezzel még nem ért véget. Szerdán kezdetét vette a közönségszavazás, amelynek során a www.szentkiralyitehetsegek.hu honlapon keresztül december 12-ig bárki szavazatával támogathatja a négy kiválasztott sporttehetség egyikét. A cég a beérkezett szavazatok arányában további egymillió forintot oszt szét.


Az ásványvízgyártó cég által májusban elindított programba 14-18 év közötti kajak-kenusok, tornászok, vívók és vízilabdázók jelentkezhettek.

MegyeSzentkirályi-Kékkúti ÁsványvízSzentkirályi Tehetségprogram

Hirdetés

Hirdetés