2024.04.20, Szombat

Digitális kompetenciafejlesztésre 34,4 milliárd értékben lehet pályázni

kormany.hu

2016.11.21. 11:56

A támogatás révén a tanárok képzésére, továbbképzésére, eszközbeszerzésre, illetve tantermi kommunikációs eszközök beszerzésére, telepítésére lesz lehetőség.

Hirdetés

 

 

Czunyiné Bertalan Judit, a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos ismertetése szerint, a pedagógusok képzése, továbbképzése túlmutat majd egy egyszerű informatikai, számítástechnikai képzésen, hiszen egy átfogó módszertani képzést nyújt majd a napi munkához. Ezen kívül a program mintegy negyvenezer eszköz beszerzésére is lehetőséget nyújt, továbbá a tantermi kommunikációs eszközök megvásárlására, telepítésére is lehet pályázni. Az iskolák digitális infrastruktúra-felmérése megtörtént.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte, mára fontossá vált az iskolák digitális fejlesztése, és az informatikai eszközöket készségszinten kell tudniuk használni a gyerekeknek.

A múlt év végi fejlesztés révén 1608 iskolába 45 ezer PC, 23 ezer monitor, 1600 szerver és egyéb eszköz beszerzése segítette az iskolák informatikai eszközökkel való ellátottságát.

Rétvári Bence azt mondta, a mai diákok kétharmada a jövőben olyan munkakörben fog dolgozni, amely ma még nem létezik, amelyet még nem ismerünk, és ezek betöltéséhez szükséges tudást digitális eszközökön keresztül fogják megszerezni, ezért is lényeges a készségszintű ismeret ezen a téren.

 

Czunyiné Bertalan Judit elmondta még, a pályázatot a fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ benyújtotta, a jogosultsági vizsgálaton túlesett, és jövő évben megkezdődik a program végrehajtása.

MegyeDigitális kompetenciafejlesztéskommunikációs eszközPCmonitor