2024.03.28, Csütörtök
Halad a korral a Kígyósi Csárda
Kép forrása: kigyosicsarda.hu

Halad a korral a Kígyósi Csárda

villanyautosok.hu, bacsmegye.hu

2016.09.14. 09:07

Az elektromos autóval érkezőket töltési lehetőséggel várja az 52-es mellett lévő csárda.

Hirdetés

Örömmel értesültünk a villanyautosok.hu oldalról, hogy újabb elemmel bővült a magyarországi villanyautó töltési pontok listája a napokban. A Fülöpszállás és Solt között az 52-es út 42-es km-énél álló Kígyósi Csárda és Panzió mostantól díjmentesen kisegíti a feléjük járó villanyautósokat árammal, amennyiben szükségük lenne töltésre.

A parkolóban felállított kandeláberek közül háromra is telepítettek hagyományos konnektorokat, amiből az autó saját töltőjével lehet áramhoz jutni.

A maximum 3,6 kW teljesítmény leadására képes konnektor természetesen nem nyújt gyors töltést, de ha valakinek pont az egy óra alatt betölthető 20-30 km hiányzik a következő töltő eléréséig, akkor életmentő lehet. Igaz, gyorstöltőt, sőt, egyáltalán bármilyen töltőt vajmi keveset találni egyelőre a megyében - nézzük csak meg az alábbi térképet.

Az országban elérhető elektromos autó töltőállomások. Forrás: villanyautozas.hu

Megszűnhet az áldatlan állapot

Persze ez a helyzet hamarosan gyökeresen megváltozhat, hiszen a Nemzetgazdasági Minisztérium által augusztusban elektromos töltőállomások létesítésére kiírt pályázatára holnaptól adhatják be a települések igénylésüket.

Az 1,25 milliárd forintos keretösszegű vissza nem térítendő támogatásra a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak.

88 városon kívül a 23 budapesti kerület, valamint a fővárosi önkormányzat jelentkezhet. A település méretétől függ, hány berendezésre lehet támogatást kapni: a 16 ezres Kalocsa például legfeljebb két töltőpontra pályázhat, míg Kecskeméten akár 10 is épülhet.

 

Egyelőre marad a konnektor

A Kígyósi Csárda parkolójában elérhető konnektoros töltőpontok mindenképpen üdvözlendő kezdeményezés és tökéletes töltési lehetőséget adnak azoknak is, akik a környékre indulnak kirándulni és olyan szálláslehetőséget keresnek, ahol éjjel az autó is kényelmesen, időveszteség nélkül feltölthető.

 

Megyeelektromos autóKígyósi Csárda