2024.04.25, Csütörtök

Dobogós helyen a Dávodi Strandfürdő

2016.09.06. 12:19

Közel 200 fürdő állt rajthoz a magyarországi fürdők legnagyobb versenyében, melyet idén második alkalommal rendeztek meg.

Hirdetés

Magyarország olyan termálvízkinccsel rendelkezik, ami nemcsak mennyiségében, de minőségében is kiemelkedőnek számít világviszonylatban. A hazai vizek hatásukat tekintve is egyedülállóak, sehol máshol nem található ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas kiváló minőségű termál- és gyógyvíz. Magyarországon kétszáznál is több fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – található. A hagyományosabb értelemben vett fürdők mellett számos aquapark, közel négyszáz csúszda és megközelítőleg ezerhatszáz medence várja az ifjabb generációt is.

 

Augusztusban arról adhattunk hírt, hogy a tizenegy Bács-Kiskun megyei fürdő közül a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő Az Év Feltörekvő Fürdője 2016, a Dávodi Strandfürdő pedig A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 kategóriában a Top 10-ben szerepel.

a Dávodi Strandfürdő

A verseny lezárult, megvannak a nyertesek. Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő lett, az Év Feltörekvő Fürdője a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a Helyiek Kedvenc Fürdője az Orfű Aquapark.

 

Tavaly a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő végzett első helyen A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában. Idén nem sikerült a bravút megismételni, hogy megyei fürdő legyen a győztes, de az is szép eredmény, hogy a Dávodi Strandfürdő a harmadik helyre futott be.

Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában a kiskunmajsai fürdőre leadott szavazatok a 8. helyre lettek elegendőek.

 

Ha csak megyei szinten nézzük a helyezéseket, első helyen a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő végzett (az Év Feltörekvő Fürdője kategória), őt követi a tiszakécskei Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő (az Év Feltörekvő Fürdője kategória), harmadik a Dávodi Strandfürdő (a Helyiek Kedvenc Fürdője kategória).

MegyeKiskunmajsaaz év fürdőjeDávod