2024.04.23, Kedd

Kiskőrösön "szüretelhetünk" az ősz első napjaiban

Kiskőrös

2016.08.04. 09:51

Immár 24. alkalommal várja minden kedves látogatóját a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok.

Hirdetés

A Kiskőrösi Szüreti Napok, mely minden évben szeptember első hétvégéjén zajlik, az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál, melyet a szüretelés hagyományát megőrizve, a bor és kultúra nemes kapcsolatát ápolva rendezik meg évről évre.

Három napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a városba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, zenekarok, szüreti felvonulás, fergeteg party-k szórakoztatják a közönséget.

Pénteken a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend rendezvényének keretein belül ebben az évben a Bianca borok bemutatásával és a Kadarka borok kóstoltatásával kezdenek, s a szokásos formában ezen a napon délután a Petőfi téren hivatalosan is kezdetét veszi a Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok. A Kiskőrös Város Szőlészetért és Borászatért díj átadása után a színpadon a zenei programok és a koncertek indulnak. Fellép Zoltán Erika, DJ Dominique, majd az estét a fiatalok kedvence, a The Biebers zárja.

Szombaton már reggeltől gyönyörködhetnek a veteránautó-csodákban, ahol több száz autókülönlegesség vonul fel, a kisgyermekek nagy örömére pedig délelőtt az Alma Együttes húzza a talpalávalót. Idén is lesz Sztrapacska udvar, a régi kiskőrösi étkek utcája, ahol a testvérvárosok küldötteit látják vendégül.

Közben folyamatosan csodálhatják a folklórprogramok színes kavalkádját. Aki szeretné kis kedvencét elhozni, bátran jöjjön, mert idén is lesz kutyaszépségverseny, ahol a Kecskeméti Cerberos Kutyaiskola képviseletében Szabó Attila tart bemutatót. A szombat este legnagyobb eseménye az EDDA KÖR musical bemutatója a Sziget Színház előadásában, melyre minden korosztályt várnak.

Ne feledkezzünk meg a vasárnapi sütiparádéról sem, ahol a házi habverőmesterek mérhetik össze tudásukat, és az otthon készített süteménycsodákat megmutathatják a szakmailag elismert zsűrinek. A fesztivált Nyári Károly és a lányok, majd a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertje után a hagyományokhoz híven tűzijáték zárja.