2024.03.28, Csütörtök

Fedezd fel bringával a Gemenc vidékét

bajaibringafesztival.hu

2016.08.18. 09:24

A Gemenci Csillagvirág Nagycsaládos Egyesület szervezésében 124 km-es Baja-Brezdán bringatúra indul augusztus 27-én a bajai Petőfi Szigetről.

Hirdetés

Baja környezeti adottságai ideális helyszínné teszik a várost egy országhatáron átívelő kerékpáros túrához. A program jóvoltából a résztvevők megismerhetik a tájegység jellegzetességeit, a Gemenci erdőt, amely Közép-Európa legnagyobb ártéri erdeje, valamint végigkövethetik a Duna és mellékága, a Sugovica partvonalát, megcsodálva a Natura 2000-es védelem alatt álló gazdag, érintetlen élővilágot.

A túra szempontjából kiemelkedő jelentőségű, hogy a dunamenti EurVelo6 kerékpáros útvonal Baján halad keresztül, ideális útvonalat biztosítva ezzel a déli határátkelőhöz.

A túra útvonala érinti a térség kiemelkedő nevezetességeit – többek között – a karapancsai vadászkastélyt és a világ legnagyobb - 11 méter magas - Mária szobrát Hercegszántón.

A helyi gasztronómia bemutatása is fontos célja a programnak. Baja a halászlé fővárosa, azonban a vajdasági csárdák szintén kiváló főztjükről híresek. A túra lehetőséget ad a résztvevőknek arra, hogy azok is megismerhessék a határon túli konyhát, akik ezt eddig nem tehették.

A túrát tapasztalt túravezetők irányítják, akik a résztvevők tempójához igazodva, igény szerint több csoportra bontják a menetet. A túra nagy részében a Duna menti EuroVelo6 kerékpáros útvonalon közlekedik. A túrázókat végig egy kisbusz követi, amelyben egy kerékpárszerelő áll a résztvevők rendelkezésére. Komolyabb probléma esetén a túrázó (kerékpárjával együtt) beülhet a buszba, azzal utazva tovább.

 

TÚRAÚTVONAL: Össztáv: 124 km

​Baja – Szeremle (9km) – Dunafalva (22km) – Homorúd (42km) – Karapancsa (53km) – Hercegszántó (60km) – Küllőd (66km) – Bezdan (76km) – Küllőd (86km) – Hercegszántó (92km) – Dávod (98km) – Nagybaracska (106km) – Bátmonostor (114km) – Baja (124km).

Nevezni augusztus 21-ig kedvezményesen, de a helyszínen, indulás előtt is lehet.

forrás: baja.hu / bajaibringafesztival.hu