2024.04.23, Kedd

Színes nyári programok a megyében

2016.07.14. 12:55

Vízi alkalmatlansági verseny Dusnokon, kaszálás-cséplés-szalmahordás petrencével Csikérián, legszebb pásztorkutya választás Bugacon, humoristák Kömpöcön.

Hirdetés

Számos program várja az érdeklődőket júliusban szerte a megyében. Dusnokon Vajas Beach Fesztivált rendeznek, Csikérián Aratófesztivált rendeznek, Bugacon magyar pásztorkutyák országos és nemzetközi fesztiválja lesz, Kömpöcön pedig másodszorra szervezik meg a Szárnyasfesztivált.

 

Július 23-án a Vajas Beach Fesztiválon, Dusnokon a vizes programok kedvelői lelnek egész napos programokra. Strandolás minden mennyiségben, délután élő zene, este diszkóval turbózzák a hangulatot! Délelőtt 11 és délután 16 órakor vízi aerobikkal mozgatják meg a közönséget,
a vízi alkalmatlansági versenyre pedig 17 órakor kezdődik, amit a sok jelentkezőre számító sörivó verseny követ.

Barátok, családok számára sütési- főzési lehetőség adott, igény szerint asztalokat és padokat is biztosítanak, az igényeket a 06303881153-as telefonszámon jelezzék.

Szintén július 23-án a Csikériai Horgásztónál rendezik meg az Aratófesztivált. Délelőtt ki lehet próbálni, milyen volt régen, a modern aratógépek előtt az aratás, fellép a Határon Túli Kelebiai Tánccsoport, délután folyamatos színpadi programok lesznek.

 

Július 22-23-án Kömpöcön csak a szárnyasok nem ünnepelnek, hiszen a II. Szárnyasfesztiválon egy részük a bográcsba kerül. Péntek este 20 órától a Lúzer című bohózatot tekinthetik meg a Bugaci Tanyaszínház előadásában.

Szombaton 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise és kenyérszentelés a Római Katolikus Templomban, majd a kakaspörkölt ebéd után helyi óvodások és iskolások műsorai következnek.  Fellép még Ihos József Kató néni bőrébe bújva, a Kömpöci Asszonykórus, Kökény Attila, a Defekt Duó, a koronát a rendezvényre pedig a tűzijáték teszi 22 órakor.

Bugacpusztán a Karikás Csárda mellett július 30-án pásztorkutyák csaholásától lesz hangos a vidék: Magyar Pásztorkutyák Országos és Nemzetközi Kiállítása és XIX. Országos Terelő Bajnokság ígér családi elfoglaltságot. Komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi lesz mindenhol, amerre csak fordulunk. A 15 órakor kezdődő Best in Show-n a legszebbeket is kiválasztják. A gyerekeket ezen kívül kézműves foglalkozások, Varga Mihály mesemondó és népzenész szórakoztatja, de lesz lehetőség lovaskocsis pusztai kirándulásra is.

Megyeprogramokkömpöccsikériabugacpusztadusnok