2021.09.19, Vasárnap

Letört ágak, kidőlt fák a vihar után

mti

2016.07.14. 09:59

Több mint négyszáz esetben riasztották a tűzoltókat, az ország nagy részén újabb viharokra figyelmeztetnek.

Csütörtök reggelig több mint 400 esethez riasztották a tűzoltókat, jelenleg is csaknem ötven helyen dolgoznak a viharkárok felszámolásán - mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Általában a viharos erejű szél és a nagy mennyiségű csapadék okozott problémát. A leszakadt faágak, kidőlt fák sokhelyütt akadályozták a közúti és a vasúti forgalmat, több helyen volt áramkimaradás. Az esővíz pincéket öntött el, és villámcsapások is okoztak gondokat.

Fákat döntött ki a vihar Baján is. Fotó: Hornyák Tibor

Baja és Hajós térségében az 51-es és az 54-es főútról már eltávolították a kidőlt fákat, így megszűnhetett a teljes útlezárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ma reggeli veszélyjelzése szerint heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt továbbra is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun megyében is.

Tiszakécskét sem kímélte. Fotó: Orsi90

Továbbra is lehetnek olyan heves zivatarok, amelyet 90 kilométer/óra feletti széllökés, több centiméteres átmérőjű jég kísérhet. Egy-egy zápor, zivatar idején rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.

Szúnyogháló lett a redőnyből Móron. Fotó: Cumulustorm

 

Galéria

Megyeidőjárászivatarviharkár