2024.04.20, Szombat

Holnap még lesz két óra esély a hűtőgépcsere pályázat beadására

2016.07.12. 09:51

Tegnap már 10 órára kimerült a keret, de holnap újra megnyitják 8 és 10 óra között.

Hirdetés

Valószínűleg sokan csalódottan vették tudomásul tegnap, hogy mikor szerették volna beadni pályázatukat az államilag támogatott hűtőgép- és fagyasztócsere-programra, azt már zárva találták.
 

A dél-alföldi régióban több mint 7500 nagycsaládos és nyugdíjas pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül, ám a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt hétfőn 10 óráig lehetett csak pályázni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A pályázat július 13-án, szerdán reggel 8 és 10 óra között folytatódik majd a dél-alföldi régióban, akkor valamennyi magánszemély pályázhat - közölte a tárca.
    

Az otthon melege program keretében meghirdetett hűtő- és fagyasztó berendezések cseréjére a múlt héten indult a pályázat, elsőként az észak-alföldi régióban. A rendelkezésre álló keretösszeg 500 millió forint, ezt a régiók között a lakosság arányában osztották el.
    

Az NFM eddigi tapasztalatai szerint a gépcserét ezúttal is fokozott érdeklődés övezi a kiemelt célcsoportok - nyugdíjasok, nagycsaládosok - és a teljes lakosság körében.

       

A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető támogatás.
    

A pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A részletes pályázati útmutató a https://hgcs-2016.nfsi.hu/ oldalon érhető el.

(mti)

pályázatMegyeotthon melegehűtőgép csere