2024.04.26, Péntek

Feszített tempóban dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán

2016.07.16. 08:19

A folyamatos esőzés nehezíti a szakemberek dolgát.

Hirdetés

Az EDF-DÉMÁSZ szakemberei folyamatosan dolgoznak a szerdai és csütörtöki viharos időjárás okozta áramellátási zavarok elhárításán.  Baja és Kecskemét térségében a középfeszültségű hálózat jelentősen megrongálódott, több helyen leszakadt a vezeték, kidőltek az oszlopok.

 

Baja térségében szerda éjszaka is dolgoztak az áramszolgáltató munkatársai a károk felszámolásán. Hajnalban viszont a viharos időjárás miatt újabb hibák keletkeztek a középfeszültségű hálózaton. A bajaiakat szegedi, békéscsabai és kecskeméti szerelők segítik a helyreállításban.
    

Péntek estére csaknem mindenütt visszakapcsolták a középfeszültségű hálózatot. Ezzel párhuzamosan a kisfeszültségű hálózat hibáinak felderítése és elhárítása is zajlik. Szombatra várhatóan már csak a nehezen megközelíthető területeken keletkezett károk felszámolása marad, ám ezt a mai erősen csapadékos időjárás nagyon megnehezíti.
    

Az EDF-DÉMÁSZ felhívja mindenki figyelmét, hogy a leszakadt vezetékek, kidőlt fák megközelítése élet- és balesetveszélyes. Azt kérik, hogy ha ilyet tapasztal valaki, azt haladéktalanul jelentse be az EDF-DÉMÁSZ telefonos ügyfélszolgálatán (06-62-565-600).
 

Megyeáramszolgáltatásedf démászáramkimaradás