2024.07.23, Kedd

20. évét ünnepli az Ölelő Kéz Alapítvány

2015.12.12. 15:10

Fennállása 20. évfordulóját ünnepli az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány. A Kecskeméten és 26 környéki településen szolgálatot teljesítő szervezet egy évzáró ünnepi vacsorán tekintette át az elmúlt időszakot, és emlékezett vissza az eddig megélt sok szép pillanatra.

Dr. Fáy Tamásné, az Ölelő Kéz Alapítvány vezetője és alapítója

A hospice tevékenység egy nagyon szép, de embert próbáló feladat. Súlyos betegségük végstádiumában lévő, elsősorban daganatos betegek humánus ellátását jelenti, melynek célja a betegek testi-lelki szenvedéseinek enyhítése, elkísérésük a halálig vezető úton, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek a viselésében.

Dr. Fáy Tamásné, az Alapítvány vezetője a jubileumi rendezvényen visszaemlékezett arra az időre, amikor 1995-ben egy régóta érlelődött gondolat megvalósult, és megalakult az Ölelő Kéz. Akkoriban nagyon új és kevéssé ismert fogalom volt Magyarországon a hospice tevékenység.

„Büszke vagyok rá, hogy a szolgálat töretlenül fejlődik a megalapítása óta. Voltak nehézségek, de mindig leküzdöttük, lelkesedésünk megmaradt. Idén elértük a harmincezres vizitszámot, ami óriási fejlődés a kezdetekhez képes. ” – mondta Dr. Fáy Tamásné ünnepi beszédében. „Betegeink szívesen fordulnak hozzánk, rengeteg pozitív és hálás visszajelzést kapunk, ami erőt ad nekünk”- tette hozzá.

A hospice ellátást egy összetett csapat végzi: orvos, nővérek, ápolók, pszichológus, dietetikus, gyógytornász, fizikoterápiás szakember, szociális munkások, lelkész és önkéntes segítők. Az Ölelő Kéz tevékenysége 9 éve gyógyászattal is bővült, a Kecskeméti Fürdőben végeznek fizikoterápiás kezeléseket.

Fáy Tamásné külön köszönetet mondott a munkájukat odaadóan és lelkiismeretesen végző munkatársainak, hiszen minimális ellenszolgáltatásért lelkileg megterhelő, hatalmas munkát végeznek. Mindenki megérdemelné, hogy név szerint köszöntsük ebben a cikkben is.  A legjobban talán Dr. Hódi Zsuzsanna, az Alapítvány szakorvosa fogalmazta meg, milyen egy hospice alapítványnál dolgozni: „Aki nem szerelemből csinálja, úgyis elmegy és lemorzsolódik, de aki itt marad és lelkesen csinálja, minden elismerést megérdemel.”

Az ünnepi évzáró vacsorán nem csak finom ételekkel és ajándékkal kedveskedett az alapítvány vezetője a dolgozóknak, hanem a szervezet által támogatott RetRomantik tánccsoport műsorát is élvezhették.

Galéria

Megyeölelő kézhospicefáy tamásné