2024.06.21, Péntek

Mozogj és borozz! - elstartolt a Nemzeti Bor Maraton

2016.05.13. 11:01

Idén május 13. és 22. között rendezik meg a II. Nemzeti Bor Maratont, amely bemutatja mind a 22 magyar borvidéket.

Hirdetés

Idén május 13. és 22. között rendezik meg a II. Nemzeti Bor Maratont, amely bemutatja mind a 22 magyar borvidéket. A rendezvény a futó- és kerékpáros versenyen kívül rengeteg izgalmas családi programot is ígér, az esti nagykoncertek pedig bulira hangolnak.

- A rendezvény magyar innováció, mert Európában korábban nem volt ilyen hosszú ideig tartó és ekkora földrajzi területet felölelő esemény. Idén a futáson túl lesznek kerékpárral teljesíthető távok is, minden nap reggel 10 órától pedig gyermek- és családi programokkal várjuk az érdeklődőket – mondta el Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton programigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a rendezvényen fellép többek között Charlie, a PASO, a Mystary Gang, a Boban Markovic Orkestar, Boggie, a Balkan Fanatik és a Mary Popkids is.

A Bor Maraton borszakmai védnöke öt sztárborász, közülük ketten a megyéből valók. A Hajós-bajai borvidék egyik legsikeresebb pincészetének tulajdonosa, Koch Csaba, valamint a Kunság első számú borásza, Frittmann János mellett még a villányi borvidék három élvonalbeli termelője, Tiffán Ede, Bock József és Gere Attila látja el a védnöki teendőket.

Soltvadkert különösen fontos helyszín az idei Maratonon, mivel innen indul a sportesemény május 13-án, és itt is záródik május 22-én.

Ma reggel 8.30-kor indultak az első futók Soltvadkertről Kecelre, majd a 2. szakaszon Keceltől Hajósig. A mai napon kell még teljesíteni a Hajós-Sükösd és a Sükösd-Baja szakaszokat is.

Soltvadkerten május 22-én, a Bor Maraton zárónapján kirakodóvásárral, sport- és szabadidős rendezvényekkel, kulturális- és könnyűzenei programokkal várják a látogatókat.

 

Galéria

BajaMegyehajósSoltvadkertnemzeti bor maratonkecelsükösd