2024.02.26, Hétfő

A tegnapi 3:3 jó indítása volt az I. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztiválnak is

2016.06.23. 09:52

Ünnepélyes keretek közt, de már szurkolói mezben nyitotta meg Dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere az I. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált a város főterén tegnap délután. A megnyitó után a megye legjobb borait is díjazták.

Hirdetés

- Több szempontból is megújult az eddigi borfesztivál, többek között azért, mert most először ünnepeljük karöltve a térség két jelentős italát, a pálinkát és a bort egy ünnep keretében - mondta köszöntőjében az alpolgármester, miközben szép már szép számmal gyülekeztek a téren a portugál-magyar találkozót izgalommal váró drukkerek.

A fesztivál borainak és pálinkájának ismertetése után Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke oklevelet adott át a „Megye Bora 2016” győztes borait előállító pincészeteknek.

- Az alföldi boroknak komoly helye van egy ilyen neves rendezvényen, hiszen országos versenyeken is kitűnő helyezéseket érnek el, s az élmezőnyben vívták ki méltó helyüket - mondta az elnök a megyei önkormányzat standjánál tartott sajtótájékoztatón. 

A "Megye Bora 2016” címet kiérdemelt borok borászai rövid borbemutatót és borkóstolót is tartottak a sajtó képviselői, valamint az intézményi és települési vezetők számára. Természetesen mindenkinek lehetősége van megkóstolni a a megye legjobb fehér-, rozé-, vörös- és desszertborát, annyit kell csak tenni, hogy a fesztivál ideje alatt útba ejtsék a megyei önkormányzat kiállító pavilonját.

Lássuk, kik nyerték a "Megye bora" címet:

Megye legjobb fehérbora: Frittmann Pincészet, Irsai Olivér, 2015

Megye legjobb rozébora: Szemerey Pince, Zweigelt Rozé, 2015

Megye legjobb vörösbora: Kovács Borház, Cabernet Sauvignon 2012

Megye legjobb desszertbora: Kunvin Borászat, „AUREUS” Rajnai Rizling 2006

Június 22-26. között, az I. Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál keretében a térség pálinkafőzői, bortermelői és kézművesei veszik birtokba Kecskemét főterét, ahol kulturális programokban sem lesz hiány.

Galéria

MegyeridegKecskeméti Barackpálinka és BorfesztiválHomokimegye bora