2024.07.16, Kedd

Soltvadkert a Nemzeti Bor Maraton kiemelt helyszíne

2016.03.26. 15:32

Már lehet regisztrálni az idei év legnagyobb országos közösségi és szabadidősport-rendezvényére, a Nemzeti Bor Maratonra, melynek egyik kiemelt helyszíne Soltvadkert lesz.

A május 13. és 22. között megrendezésre kerülő Nemzeti Bor Maraton 2057 kilométer hosszú útvonala Magyarország 121 települését érinti, és hazánk mind a 22 borvidékén keresztül halad. 

A megszakítás nélkül, tíz napon át tartó sportesemény indulói országszerte 122 szakasz közül választhatják ki azt, amelyiket teljesíteni szeretnék. A szervezők a tavalyi, közel 30 ezer résztvevő után, idén 50 ezer résztvevőre számítanak a Nemzeti Bor Maratonon.

A tavaly első alkalommal megrendezett, Európa-szerte egyedülálló Nemzeti Bor Maraton azzal a céllal jött létre, hogy nemzeti sikerágazatainkat – a magyar bort és a magyar sportot – összekapcsolja, s egy újfajta közösségi élményműfaj megteremtésével hozzájáruljon ezek népszerűsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez – mondta Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton programigazgatója. 

A Bor Maraton borszakmai védnöke öt sztárborász, közülük ketten a megyéből valók. A Hajós-bajai borvidék egyik legsikeresebb pincészetének tulajdonosa, Koch Csaba, valamint a Kunság első számú borásza, Frittmann János mellett még a a villányi borvidék három élvonalbeli termelője, Tiffán Ede, Bock József és Gere Attila látja el a védnöki teendőket.

Soltvadkert különösen fontos helyszín az idei Maratonon, mivel innen indul a sportesemény május 13-án, és itt is záródik május 22-én.

A Nemzeti Bor Maraton idei tematikája az olimpia köré épül, ezért 2057 kilométeres útvonalát már nemcsak futva, hanem kerékpárral is teljesíthetik az indulók, emellett a kiemelt helyszíneken több más, ötkarikás sportág is részt vesz a kihívásokban.

Soltvadkerten május 22-én kirakodóvásárral, sport- és szabadidős rendezvényekkel, kulturális- és könnyűzenei programokkal várják a látogatókat.

A Nemzeti Bor Maraton szakaszai, melyekre regisztrálni lehet itt található: kattintson

Galéria

Megyebor maratonfrittmannkochSoltvadkert