2024.07.16, Kedd

Ismét lesz élő betlehem Kecskemét főterén

2015.12.15. 13:26

December 16-18. között három napon keresztül látogatható az élő betlehem Kecskemét belvárosában, a Szent Miklós templom melletti Romkertben. A Wojtyla Barátság Központ, a Porta Egyesület és a Szenteste Alapítvány évek óta élő szereplőkkel és állatokkal jeleníti meg a betlehemi istálló meghittségét.

A helyszín stílusos, hiszen a Szent Miklós templom eredetileg ferences templom volt, és az első betlehemet is maga Szent Ferenc, a ferences rend alapítója építette 1223-ban, hogy a látogatókat minél inkább a karácsony ünnepére hangolja.

Hasonlóan az elmúlt évekhez, idén is a helyi iskolák, óvodák csoportjai adják elő karácsonyi műsorukat a betlehem előtt. A betlehemet december 16-án 10.30 órakor Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, és Dr. Jeney Gábor, a kecskeméti Római Katolikus Főplébánia plébánosa nyitja meg. Ezután a Ferenczy Ida Óvoda Hosszú utcai telephelyének óvodásai, valamint a Pálmácska Óvoda nagycsoportosai kedveskednek a látogatóknak.

 Találkozhatunk a három nap során a Piarista Általános Iskola 5/ b osztályának karácsonyi műsorával, a Segítők Segítői Baráti Társaság zenés karácsonyi műsorával, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola diákjainak karácsonyi előadásával és a Szent Imre Katolikus Óvoda Őzike csoportjának karácsonyi műsorával. Az Élő Betlehemet december 19-én 16:30-kor a Kodály Zoltán vegyeskar karácsonyi műsorával zárják.

Galéria

KecskemétMegyekarácsonybetlehem