2024.07.16, Kedd

Ki lesz az év orvosa? Lehet szavazni!

2016.02.29. 15:07

A magyar egészségügy rendszere olyan amilyen, ebbe ne is menjünk most bele. Minden rákfenéje ellenére mégis tele van kiváló, lelkiismeretes dolgozóval, akik hátukon cipelik az egészet. Ha nem is hálapénzzel, de egy-egy díjra való jelöléssel kifejezhetjük köszönetünket kedvenc orvosunknak vagy egy egész kórházi osztálynak. A 2015-ös Év orvosára március 11-ig szavazhatunk.

A múlt héten lezárult a 2015-ös Év orvosa pályázat közönségjelölési időszaka. A tavaly ősszel immár kilencedik alkalommal meghirdetett nemes versengés során - a korábbiakhoz hasonlóan - kétszáznál is több történet érkezett, melyekkel a páciensek összesen 105 orvos kiválóságot jelöltek az Astellas-közönségdíjra. A felterjesztett orvosok emberségét, nagyszerű teljesítményét bemutató történeteket a múlt héten a zsűri értékelte és egyben döntött az internetes közönségszavazásra továbbjutókról.

A szavazási időszak február 26-án, a délelőtti órákban elindult, voksot beküldeni kizárólag a http://evorvosa.astellasdij.hu/vote/ oldalon lehet. A szervezők kérnek minden szavazót, hogy a szabályok megtartása mellett, a betegek által beküldött történeteket elolvasva, minél több versenyben lévő orvost megismerve döntsenek arról, kire adják voksaikat. Az internetes szavazás 2016. március 11-én, 15.00 óráig tart.

A megyéből nyolc orvos is a díj várományosa, rájuk is lehet szavazni:

Dr. Dubravcsik Zsolt Áron, főorvos, Bács-Kiskun Megyei Kórház

Dr. Fekete László, főorvos, Bács-Kiskun Megyei Kórház

Dr. Klára Tamás, főorvos, Bács-Kiskun Megyei Kórház

Dr. Kovács Lajos, sebész szakorvos, Bács-Kiskun Megyei Kórház

Dr. Kunos Csaba, főorvos, Bács-Kiskun Megyei Kórház

Dr. Nagy József, osztályvezető főorvos, Kiskunhalasi Semmelweis Kórház

Dr. Petrekanits Zsuzsana, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, Pro-Infante Kft., Kiskunhalas

Dr. Sojlekova Anna Dimitrova, háziorvos, Kecskemét

Dr. Tidir Alisza Vaszilijevna, szülész-nőgyógyász, Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Telephelye

A két esztendeje alapított De Châtel Rudolf-emlékdíj e pályázati évben is lehetőséget kínált arra, hogy a páciensek saját történetük megírásával és beküldésével ne csak saját orvosukat, hanem egy-egy kezelés során megismert, elismerésre méltó osztály teljes kollektíváját is felterjesszék. Ez utóbbi díjra idén 18 jelölés érkezett. A felterjesztett osztályok, részlegek kiválóságát valamennyi esetben a betegek által megírt, a megélt tapasztalatokat életszerűen, olykor rendkívül meghatóan bemutató történetek sora tette még hitelesebbé.

A De Châtel Rudolf-emlékdíjra a Bács-Kiskun Megyei Kórházból az Ortopédiai Osztályt és a Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály is előterjesztették.

Az Astellas-közönségdíjra jelölt orvosok, valamint De Châtel Rudolf – emlékdíjra felterjesztett csoportok listája, bemutatása, valamint a jelölő történetek a pályázat weboldalán megtekinthetők: http://evorvosa.astellasdij.hu/candidates/, http://evorvosa.astellasdij.hu/groups/

Míg az egyéni jelölések esetében az idei legjobbakról hagyományosan az internetes közönségszavazás dönt, a De Châtel Rudolf-emlékdíjra felterjesztett csoportok rangsorát a díj alapítói határozzák meg.

A pályázattal kapcsolatos további aktuális információk a www.astellasdij.hu/evorvosa, és a https://www.facebook.com/astellas.azevorvosa internetes oldalakon érhetők el. 

Galéria

Megyekórházév orvosaastellasde chatel rudolf emlékdíj