2022.12.05, Hétfő

20 év után végleges szerződés az erdőgazdaságok kezében

2016.02.16. 11:51

Hirdetés

Minden bizonnyal piros napos ünnepként vonul be az állami erdőgazdaságok történetébe 2016. február 15, hiszen mintegy 20 év után végre jogilag is a megfelelő környezetben végezhetik a munkájukat a társaságok. 

A Földművelésügyi Minisztériumban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Bitay Márton Örs államtitkár, valamint az állami erdőgazdaságok vezérigazgatói aláírták a végleges vagyonkezelési szerződéseket.

A hivatalos papírok hiányát tavaly ősszel már az ÁSZ jelentése is kifogásolta, ami nem véletlen, hiszen a probléma 20 éve áll fent. “Eddig ideiglenes szerződések voltak valamint azoknak a meghosszabbításai, és ezt a lemaradást már be kellett hoznunk, ami mindkét fél számára fontos” – mondta el az ünnepségen Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszter szerint a szerződések 47 000 ingatlanra, mintegy 667 000 hektár állami területre vonatkoznak, ami az összes terület 70 százaléka. A különbözet, ami még hátra van, további munkát igényel, de ezeket is rendezni fogják.

KEFAG, Sulyok Ferenc

Fazekas Sándor hangsúlyozta: az állami erdőgazdaságok eddig a végleges szerződések nélkül is magas, európai szinten végezték a munkájukat.

Bitay Márton Örs, az állami földprogramért felelős államtitkár szimbólumnak tartja, hogy a végleges vagyonkezelési szerződéseket éppen 2016-ban írják alá, hiszen ebben az évben 150 éves az Országos Erdészeti Egyesület, valamint idén esedékes az erdőtörvény módosítása is.

Forrás: erdo-mezo.hu, az eredeti cikk ITT olvasható

Galéria

MegyevagyongazdálkodáserdészetKEFAGFazekas SándorBitay