2024.05.26, Vasárnap

Sok rendőrre számítson, ha holnap vonatozik

2016.03.09. 14:59

Razziát tartanak a rendőrök holnap a vonatokon és a pályaudvarokon.

Hirdetés

Nemzetközi Railpol-akció kezdődik csütörtök reggel, ne lepődjön meg, ha sok rendőrrel találkozik a pályaudvarokon és a vonatokon.

Csütörtök reggel hét órától péntek reggel hétig rendelt el fokozott ellenőrzést  Papp Károly országos rendőrfőkapitány Magyarország teljes területére a vonatokon és a pályaudvarokon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Egy Railpol nevű nemzetközi akcióról van szó, amelynek célja a vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fokozása. Az érintett időszakban a rendőrök kiemelten ellenőrzik a vasúti csomópontokat, a pályaudvarokat és azok környezetét. Az ellenőrzések célja a vonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések és a vasúti kocsikat károsító garázda, vandál cselekmények megelőzése, megszakítása; valamint a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények (köz-, illetve magánokirat-hamisítás, visszaélés kábítószerrel, csempészet, visszaélés jövedékkel) és az illegális migrációval kapcsolatos más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés.

Galéria

Megyerendőrségellenőrzésvonatrazziapályaudvar