2024.06.24, Hétfő

Tisztább lett a víz Lajosmizsén

2016.02.11. 10:48

Hirdetés

Lajosmizsén is tiszta vizet önthetnek a poharakba. Az Ivóvízminőség-javító Program befejeződött, minőségileg jobb vizet ihatnak a lakosok, még ha ez néha ízében, szagában más, mint az eddig megszokott.

A Bácsvíz Zrt. tájékoztatja a szolgáltatott ivóvíz minőségéről felhasználóit, hogy a „Kék-víz Észak- Bács- Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító Program” elnevezésű beruházás munkálatai Lajosmizsén befejeződtek, a program lezárásra került.

A víztermelő kutakból termelt víz tisztítására a vízműtelepen új technológia került kiépítésre és üzembe helyezésre. Előfordulhat, hogy az új tisztítási eljárást követően a hálózatba bocsátott víz fizikai tulajdonságaiban (pl. ízében, szagában) némileg eltér a megszokott tisztítatlan víztől, de hangsúlyozzák, hogy – épp az új technológiának köszönhetően - a szolgáltatott ivóvíz minősége mindenben megfelel a vonatkozó 201/2001 (X. 25.) Kormányrendeletben foglalt előírásoknak. Ezt a Társaság folyamatosan ellenőrzi - éppúgy a tisztítási technológiánál, mint a hatóság által a vízhálózaton kijelölt mintavételi helyeken. Bíznak benne, hogy az új vízminőség mihamarabb megszokottá válik, addig pedig a lakosság megértését és türelmét kérik. Vízszolgáltatóként nagyon fontos számukra, hogy a beruházás révén a szolgáltatás színvonala emelkedjen és a település lakossága mindenkor minőségileg megfelelő és egészséges ivóvízzel legyen ellátva.

Az ivóvízminőség-javító programról a beruházás honlapján (http:// http://www.kekviz.projektkronika.hu/) tájékozódhatnak bővebben.

forrás: lajosmizse.hu

fotó: tudasbazis.sulinet.hu

Galéria

LajosmizseivóvízminőségjavításLajosmizsetisztítási technológia