2024.05.21, Kedd
Új gyártósorral bővítette eszközparkját a gumi termékeket előállító Gum-Tech Kft. Lajosmizsén
Illusztráció: Envato

Új gyártósorral bővítette eszközparkját a gumi termékeket előállító Gum-Tech Kft. Lajosmizsén

MTI

2022.05.19. 11:42

A cég egy egyedi tervezésű, teljesen automatizált Puzzle Mat 3D gumitermékgyártó gépsort szerzett be.

Hirdetés

Mintegy 340 millió forintos beruházással gumitermékgyártó gépsorral bővítette kapacitását a ceglédi székhelyű Gum-Tech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Lajosmizsén.

A társaság közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 170 millió forint európai uniós támogatást önerejükkel kiegészítve fejlesztették a Bács-Kiskun megyei fióktelepüket.

A pályázati forrásnak köszönhetően egy egyedi tervezésű, teljesen automatizált Puzzle Mat 3D gumitermékgyártó gépsort szereztek be, amely révén a cég gyártási kapacitása várhatóan három-négyszeresére nő, miközben a gyártás közben keletkező hulladék mennyisége a felére csökken.

Az új gép beállításával gyorsabban, rövidebb határidőre tudják előállítani a késztermékeket, ami nagyobb megrendelések esetén döntő jelentőségű.

A több elemből álló gépsor a termékek előállításához másodlagos, újrahasznosításra szánt alapanyagot használ fel.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 16 munkahelyet tud megőrizni, és további 2 munkahelyet teremt.

A cég 1995 óta gyárt és forgalmaz gumi termékeket. Legnépszerűbbek a játszótéri esésvédő gumilapjaik, amelyeket elsősorban Németországban és a szomszédos országokban forgalmaznak. A játszóterek mellett termékeikkel a sport és a lótartás területén is jelen vannak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a ceglédi székhelyű Gum-Tech Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2019-ben mintegy 343 millió forint, míg a 2020-as üzleti évben közel 738 millió forint volt. A vállalat adózott profitja 2019-ben közel 26 millió forint, 2020-ban pedig 134 millió forint volt.

LajosmizseLajosmizse