2024.03.29, Péntek

A Mizse forgalmazója háromszor nagyobbat nőtt az ásványvízpiaci átlagnál

B&D ComMedia

2017.12.13. 16:30

A teljes hazai ásványvízpiac az eladott palackok számát tekintve 3,8%-os bővülést ért el. Ezt a Magyarvíz Kft. jelentősen túlszárnyalta: értékesítésének növekedése a piaci átlag több mint háromszorosa.

Hirdetés

Az ACNielsen Piackutató Kft. felmérése* szerint a magyar ásványvízpiac 2016 első 10 hónapjához képest idén (I-X. hónapban) 3,8%-kal nőtt, míg – a Mizse, Primavera és Zafír magyar márkák forgalmazója –, a Magyarvíz Kft. értékesítése ennek több mint háromszorosát, azaz 11,8%-os növekedést ért el, az eladott palackok számát tekintve. A kiemelkedő eredményhez az adott időszakok összehasonlításában elsősorban a zászlóshajó Mizse ásványvíz 8,4 millió palackos, 18,4%-os növekedése járult hozzá.

A hazai piac egyik meghatározó szereplője az elmúlt tíz évben 2,59 milliárd liter ásványvizet, azaz 1,42 milliárd palackot gyártott. Ha ezeket egymás mellé állítanánk (egy palack átlagos átmérőjével, 8 cm-rel számolva), a sor olyan hosszú lenne, mint az Egyenlítő 2,8-szorosa, vagyis majdnem háromszor megkerülhetnénk vele a Földet.

A 2008-ban 56 millió palackot értékesítő, és akkor még veszteséges (-149 millió forint EBITDA-val) lajosmizsei társaság 2017-re már ennek négyszeresével, 220 millió palack eladásával számol, és (EBITDA) eredménye ez év végére várhatóan eléri az egymilliárd forintot.

Az idei első 10 hónap ásványvíz brandjeinek piaci megoszlása alapján (8,7%-os részesedéssel*) ma minden második vásárló Mizsét vásárol. 

 

A Magyarvíz Kft. 2000-ben alakult, az ásványvíz kitermelése és forgalmazása 2002-ben kezdődött Lajosmizsén. A cég kezdetben döntően sajátmárkás termékeket állított elő és forgalmazott, mára a Primavera mellett két másik márkát is felépített és sikeresen forgalmaz: a Mizse (szénsavas, mentes, enyhe, ízesített variációk) és a Zafír ásványvizeket. A folyamatos fejlesztések és bővítések eredményeként számos szakmai és fogyasztói elismerésben részesültek, mint például a Mizsével a fogyasztók szavazatai alapján elnyert 2012-es és 2013-as Év terméke díj. A vállalat kiemelt figyelmet fordít az egészség megőrzése és a sportolás köré szerveződő megmozdulásokra, ezért természetes ásványvizeivel folyamatosan támogat országos és regionális (pl. futó, triatlon) rendezvényeket, kosárlabda és kerékpáros szervezeteket, valamint kórházakat és egészségügyi intézményeket. A társaság 2016-os árbevétele nettó 6,56 milliárd forint volt, ami 300 millió liter – 200 millió palack – ásványvizet jelent.

LajosmizseLajosmizseMizseásványvíz