2024.10.18, Péntek

Kultúra

Szekeres Adrien a kecskeméti szimfonikus zenekarral énekel decemberben Budapesten

2015.11.19

A kecskeméti színház sikere Moszkvában

2015.11.14

A BMW összekerékhajtás 30 éves története

2015.10.20

A világ egyik legsikeresebb prémiumautó-gyártójaként, a BMW az összkerékhajtású modellek szegmensében is kiváló pozíciót foglal el, immáron három évtizede. Napjainkban háromból egy vadonatúj BMW modellt a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással felszerelve ad át ügyfeleinek a gyártó, az összkerékhajtású BMW modellek sikertörténete pedig nem csupán a világszerte népszerű BMW X modellcsaládnak, de a megannyi összkerékhajtású típusnak is köszönhető, az 1-es sorozattól egészen a 7-es sorozatig.  

Kívül-belül megújult a szegedi dóm

2015.09.28

2,1 milliárd forintos uniós és hazai forrásból megújult Szeged ikonikus jelképe, a dóm. A helyiek és a turisták nagy örömére nemcsak megszépült, hanem új terekkel és funkciókkal is bővültek a dóm egyes részei, sőt eddig lezárt terek váltak látogathatóvá, 21. századi módon bemutathatóvá, bejárhatóvá.

Szentkirály idén is ott lesz a Nemzeti Vágtán

2015.09.15

Szentkirály számára ismét sikert hozott a Hírös Lovas Fesztivál keretében tartott verseny: a kecskeméti futamról a település lova bejutott a Nemzeti Vágta budapesti versenyébe.

Neee, Samsung Smart School iskola lett a soltvadkerti

2015.01.23

Kiskőrösi fejlesztésnek köszönhetően avathatták fel pénteken délelőtt a soltvadkerti evangélikus egyházi általános iskolában a Samsung School névre elkeresztelt két osztálytermet az országban elsőként. Eddig sem volt kétséges, hogy a leggazdagabb iskola az országban a soltvadkerti, de azt, hogy minden gyerek táblagépet kapjon és a tanárokat felkészítsék és smart módon folyjék az oktatás, talán jelenleg a világ minden pontján megirigyelhetnék.

Magyar Kultúra Napja 2013

2013.01.14

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2013. január 21-én 17 órára a Kápolna Galériába (Kecskemét, Kápolna utca 13.)

Médiatanács: majdnem 70 millió forint támogatás animációs alkotásokra és online rövidfilmekre

2015.11.14

Akiket 20 éve engedtünk be a házba

2015.11.04

Galaktikus utazás: jubileumi nagykoncertet ad a Kozmix Budapesten. Autót lehet nyerni!

20 éves jubileum Veránkán

2015.10.16

Idén, október 10-18 között, immáron 20. alkalommal szervezi a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a már komoly történelmet magáénak tudó veránkai alkotótábort. A gemenci Duna-szigeten létrejött plein air (szabadban alkotó, tájban dolgozó) művésztelepnek a Veránka szigeti turista- és üdülőközpont ad otthont. A helyszín választásában a környezet, az érintetlen táj és a szinte ősállapotokat idéző Gemenci erdő játszik döntő szerepet - ez a gondolat indította el 1996-ban a festőtábort, a fő irány és a munka alapja ma is ez.

A legjobb női alakításért járó elismerést Csapó Virág vehette át

2015.09.16

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Közellenség című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján; az elismerést Sztarenki Pál rendező vette át kedden a Thália Színházban.

Mogyorós Zoltán: nincs rend a hazai mozis piacon

2015.05.07

Mogyorós Zoltánnal a Malom Mozi ügyvezetőjével annak apropóján beszélgettünk, hogy április 23 és 26 között kinn volt a Mozi tulajdonosok nemzetközi szövetségének (The National Association of Theatre Owners) nemzetközi találkozóján Las Vegas-ban. Ennek kapcsán, egy beszédes interjú állt össze a mozik 2012-es világáról:

Újra értékelik az Árpád kort a szenzációs bugaci régészeti leletek

2013.09.13

A Kecskeméti Múzeum régészei rátaláltak az „Árpád-kori Kecskemétre” a bugaci pusztában. Az Árpád kor eddigi megítélésétől eltérő hihetetlen gazdagságot mutató szenzációs régészeti leletet tártak fel a Kecskeméti Múzeum munkatársai a Bugac melletti pusztában, ahol egy hatalmas bazilika mellett a kor Duna-Tisza közének a régióközpontjára találtak. A korabeli Kecskemét jelentőségű település központjában rátaláltak egy Szent Péter ereklyetartóra, ami Európai szinten is szenzációnak minősíthető.