2024.04.30, Kedd

Rendkívül elegáns szüreti felvonulást tartottak Kecelen

2013.08.25. 12:30

Az idei keceli szüreti ünnepség ugyan elemeiben szerényre, de a felvonulók hozzáállását tekintve rendkívül ünnepélyesre sikerült. Az esemény médiatámogatója a keceli Pintér Művek.

Hirdetés



Szombaton délután a régi hagyományokat felidézendően Kecelen ismét szüreti felvonulást rendeztek a városi szüreti fesztivál alkalmából. Az ünnepség leglátványosabb részén a szüreti felvonuláson az idén is több száz lovas és fogatos vett részt. A felvonulók között ugyan megtalálhattuk a vidám tollas cigányokat csakúgy, mint a város előjáróból kikerül jómódú fogatokat, illetve a szépen felszerszámozott lovaikon a helyi lovasklub magyaros bő szárú ruhába öltözött csikósait és csikós-lányait.

A felvonulók Kecel két párhuzamos sugárútját járták végig, ahol a lakosok az otthonaikból integettek a vidám felvonulóknak. a menet természetesen elhaladt a város legnagyobb foglalkoztatójának számító Kecel Művek előtt is, ahol a az országban egyedülálló gyűjteményt bemutató Pintér Hadiipari Parkba még a felvonulók is be-benéztek.



A jókedvű mulatozás a piactéren folytatódott, ahol borászok, árusok és különböző előadók adták meg az egyébként szerénynek mondható városi rendezvényhez a jó hangulatot.