2024.04.15, Hétfő

Gasztronómiai vállalkozások üzleti klubja

2013.05.11. 07:39

A zombori Körzeti Gazdasági Kamara és a Közgazdasági Szakközépiskola lesznek a partnerei a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, illetve a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak egy újabb, az Európai Unió által finanszírozott projektumban.

Hirdetés

A projektum célja a szerb–magyar határtérségben működő gasztronómiai vállalkozások közti kapcsolat erősítése. Ennek érdekében egy olyan üzleti klub jön létre, amelynek keretében a vállalkozók folyamatosan találkozhatnak, közös szakmai programokat szervezhetnek, közösen vehetnek részt a határ két oldalán különféle helyi rendezvényeken, fesztiválokon. Ezenkívül a vállalkozások közös képzési programokat szerveznek, a klub tagjairól készül egy színes, igényes kivitelezésű katalógus is.

A projektum, amelynek teljes elnevezése Gasztronómiai vállalkozások közös magyar–szerb üzleti klubja, illetve rövidítve Gastro-club, 16 hónapig tart. Teljes költségvetése 194 298 euró. Ebből 49 578 eurót a zombori Közgazdasági Szakközépiskola használhat föl. Az iskola önrészét, amely 7437 eurót tesz ki, Zombor Város önkormányzata biztosította. A jelenlegi immár a harmadik határon átívelő IPA-projektum, amelyben részt vesz a zombori iskola.

Forrás: www.magyarszo.com