2024.09.08, Vasárnap
Ma kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Ma kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál

MTI

2024.07.22. 09:45

Számos hangverseny, kiállítás, koncertvetítés és térzene is várja az érdeklődőket a hétfőn kezdődő Kodály Művészeti Fesztiválon Kecskeméten.

Az idén július 22. és 28. között a város emblematikus kulturális helyszínein és közterein zajló Kodály Művészeti Fesztivál egy héten át 9 helyszínen, 11 fő programelemmel és 7 kísérőprogrammal várja az érdeklődőket. A fesztivál programjában a változatos stílusokat képviselő hazai és külföldi együttesek koncertjei mellett képzőművészeti és fotókiállítás, valamint koncertfilm vetítések is szerepelnek - tette hozzá.

Az első két napon a Hírös Agóra és a Romkert lesznek a koncerthelyszínek

A fesztivál nyitónapján, július 22-én a Falvay Attila, Bangó Ferenc, Tuska Zoltán és Éder György alkotta Kodály Quartet lép fel a Hírös Agóra új helyszínén, a KultKaszinó színpadán. A kamaraegyüttes műsorában Kodály, Mozart és Mendelssohn művei szerepelnek.
 A Romkert ad otthont július 23-án a Kodály Spicy Jazz projekt hangversenyének. A Kodály Zoltán által is feldolgozott legszebb és legismertebb magyar népdalok ezúttal újragondolt formában, "dzsesszköntösben" szólalnak meg.

KultúraRomkertHírös Agóra Kulturális KözpontKOdály QuartetKodály Spicy Jazz