2024.04.28, Vasárnap
Rajzpályázatot hirdetnek fiataloknak az 1848-as forradalom témájában
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Rajzpályázatot hirdetnek fiataloknak az 1848-as forradalom témájában

MTI

2024.02.11. 08:50

Március 5-ig várják a műveket a pályázat kiírói.

Hirdetés

Rajzpályázatot hirdetnek óvodásoknak és diákoknak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Kecskeméten - közölték a szervezők az MTI-vel.

Idén Taksonyi József költő és tanár sorai adják a témáját az Alapítvány a '48-as Hősökért, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya közös rajzpályázatának, amelyet az 5-18 éves korosztály részére hirdetnek meg.

A "Március 15! Üdvözöllek téged,/Dicső szép múltadba lelkem is betéved" mottóval meghirdetett pályázatra az alkotások szabadon választott technikával, A/4-as vagy A/3-as méretben készülhetnek.

A pályaművek hátoldalán fel kell tüntetni az alkotó nevét, életkorát és lakcímét, a mű címét, illetve az elkészítés technikáját. Óvodán vagy iskolán keresztül benyújtott munka esetén pedig az intézmény nevét, az osztályt vagy csoportot és a felkészítő nevét is jelölni szükséges.


A határidőig, március 5-éig az Alapítvány a '48-as Hősökért postacímére - 6000 Kecskemét, Szabadság tér 5. 6/32. - beérkezett munkákat szakmai zsűri értékeli. A díjazott alkotásokból rendezett tárlat megnyitóját - eredményhirdetéssel egybekötve - a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén tartják.

A legtöbb pályaművet beküldő intézmény különdíjban részesül - írják a közleményben.

Kultúrarajzpályázat1848-49-es forradalom és szabadságharcAlapítvány a '48-as HősökértKecskeméti Katona József Múzeum