2024.04.27, Szombat
Dupla bemutató a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban
Fotók: kecskemetinemzeti.hu

Dupla bemutató a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

Forrás: kecskemetinemzeti.hu

2024.01.31. 09:00

Opera és balett egymást követő két felvonásban látható a színház legújabb előadásában.

Hirdetés

Igazi komolyzenei klasszikusok debütáltak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyszínpadán, a Gianni Schicchi és a Carmina Burana a már bevált rend szerint egymást követő két felvonásban mutatkozott be. Hosszú ideje készül a Gianni Schicchi opera bemutatására a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, így igazi álom vált valóra, amikor végre felcsendültek a nagyszínpadon a Giacomo Puccini Triptichonjának harmadik darabjából ismert varázslatos áriák, amelyek már az 1918-as bemutatón, New Yorkban is nagy sikert arattak – a három egyfelvonásos közül kiváltképp a Gianni Schicchi – olvasható a színház honlapján. 
 

Fotó: kecskemetinemzeti.hu

A színház igazgatója rendezte a darabot

A rendezés ezúttal Cseke Péter igazgató munkáját dicséri, a játékmester Szegvári Júlia. A főbb szerepekben Kristóf István, Bognár Szabolcs, Németh-Nagy Johanna, Haraszti Elvira, Károly Kati, Schupp Gabriella, Laczák Boglárka, Tötös Roland, Serbán Attila, Cselóczki Tamás, Sirkó László és Altorjay Tamás, valamint a teátrum énekkari művészei láthatók.
 

Fotó: kecskemetinemzeti.hu

Jubilál a Kecskemét City Balett

A színház balett-tagozata – a Gianni Schicchi opera után, második felvonásként, de elkülönülő történettel – ezúttal a Carmina Burana balettet adja elő. Barta Dóra rendező-koreográfus olyan előadást keresett az idei repertoárra, amely méltán képviselheti a jubileumát ünneplő tízéves Kecskemét City Balettet. A kettős premierről szóló tudósítást teljes terjedelmében ITT olvashatják.

KultúraKecskeméti Katona József Nemzeti SzínházKecskemét City BalettCseke PéterpremierCarmina BuranaGianni Schicchioperabalett