2024.04.29, Hétfő
A kecskeméti színház is bemutatkozik ezen a budapesti fesztiválon
illusztráció - pixabay

A kecskeméti színház is bemutatkozik ezen a budapesti fesztiválon

mti

2022.05.21. 08:38

A rendezvény magában foglalja a Vidéki Színházak Fesztiválját és a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét, amelyeket 2019 után tudnak újra megrendezni.

Hirdetés

Fesztivállal zárja idei évadát a Thália Színház: június 5. és 11. között rendezik meg a Thália Fesztivál 2022 elnevezésű programsorozatot, amelyen 12 előadással határon túli és vidéki színházak mutatkoznak be Budapesten.    

A rendezvény magában foglalja a Vidéki Színházak Fesztiválját és a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjét, amelyeket a világjárvány miatt az elmúlt két évben nem tudtak megrendezni. A Thália Színház két fesztiválja az idén összevont formában tér vissza - mondta Lantos Anikó fesztiváligazgató az esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.   

A programsorozatot június 5-én, vasárnap a csíkszeredai Csíki Játékszín nyitja a III. Richárd című darabbal.

Emellett látható lesz a Szegedi Nemzeti Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Győri Nemzeti Színház, a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és a Soproni Petőfi Színház előadása. Helyet kapott a programban a marosvásárhelyi Yorick Stúdió, valamint Spectrum Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és az Újvidéki Színház produkciója.

KultúraszínházKatona József Színház