2024.04.28, Vasárnap
Betekinthettek
Fotó: kecskemetinemzeti.hu

Betekinthettek "A cirkuszhercegnő" szuperprodukció olvasópróbájába a kecskeméti nézők

kecskemetinemzeti.hu

2021.10.27. 15:17

Több tucat néző vehetett részt egy nem mindennapi élményben a Kecskeméti Nemzeti Színházban.

Hirdetés

"Nem ünnepelhettük volna méltóbb módon Kálmán Imre, A cirkuszhercegnő zeneszerzőjének születésnapját, mint a magyar zeneszerző egyik leghíresebb művének olvasópróbájával" - olvasható a színház keddi sajtótájékoztatójában. A nézők máris bepillantást nyerhettek a Kecskeméti Nemzeti Színházban készülő újabb nagyszabású produkcióba, ugyanis nyilvános olvasópróbát tartottak kedden.

Több tucat néző vehetett részt egy nem mindennapi élményben, az érdeklődők először a 125. születésnap alkalmából nyílt kamarakiállítást tekinthették meg, majd igazi bennfentessé válhattak:

A cirkuszhercegnő olvasópróbájának lehettek részesei.

A művészeket, alkotókat és a nézőket Szente Vajk, a színház főrendezője köszöntötte. Ezután ráhangolásképp a darab rendezője, a Kálmán Imréhez sok szállal kötődő Eszenyi Enikő számos érdekességet mesélt a zeneszerző életútjáról, hogy jobban érthetővé váljon, milyen mély lelki motivációk öltöttek testet A cirkuszhercegnő dallamaiban.
 

Kép: kecskemetinemzeti.hu

Először dolgozik Kecskeméten a rendező

Nem véletlen, hogy pont ezt a darabot mutatja be a teátrum az év utolsó napján, a nagyszínházban.

December 31-én ugyanis minden évben egy zenés előadás vagy vígjáték szokott debütálni, rendre a nálunk szilveszterező közönség nagy örömére.

A cirkuszhercegnő ráadásul kettő az egyben:

  • Kálmán Imre egyik leghíresebb és legtöbbet játszott operettje rengeteg humor forrása,
  • illetve egy érzelemgazdag szerelmi történet, amelynek helyszíne a szentpétervári nagycirkusz.

Eszenyi Enikő évente egy előadást szeret rendezni, idén pedig ez lesz számára az a bizonyos előadás, amelyre összes kreatív energiáját koncentrálja. Az operettek világában rutinosan mozgó rendező először dolgozik Kecskeméten.

Kép: kecskemetinemzeti.hu

A rendkívül látványos jelmezek Szűcs Edit, a grandiózus díszlet pedig Antal Csaba tervei alapján készülnek. A valódi cirkuszt megidéző koreográfiákért Barta Dóra, a Kecskemét City Balett művészeti vezetője felel majd. A gazdag zenei anyagot Mester Dávid zenei vezető, míg a szövegkönyvet Galambos Attila irodalmi vezető gondozta.

Fedorát, a megözvegyült hercegnőt Bori Réka és Vörös Edit kelti életre, a manézs sztárját, Mister X-et Koltai-Nagy Balázs alakítja. Vlagyimir nagyherceget a Kecskeméti Nemzeti Színházban először színpadra lépő Nagy Sándor és Aradi Imre formálja meg. A további főbb szerepekben Hajdú Melindát, Járai Mátét és Pál Attilát láthatják majd a nézők. A produkció szerves résztvevői a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház teljes ének- és zenekara, valamint balett-tagozata.
 

Kép: kecskemetinemzeti.hu

Az előadásról bővebben ide kattintva lehet olvasni.

KultúraKecskemétszínházelőadásKecskeméti Nemzeti Színház