2024.07.15, Hétfő
Újabb közösségi tér vált korszerűbbé a Vidékfejlesztési Program forrásaiból
Koprivanacz Kristóf/kormany.hu

Újabb közösségi tér vált korszerűbbé a Vidékfejlesztési Program forrásaiból

kormany.hu

2020.09.06. 08:52

Napelemes rendszerrel is gazdagodott a sükösdi intézmény.

Teljesen átalakult a Művelődési Ház a Bács-Kiskun megyei Sükösdön - olvasható a kormany.hu oldalon. A pályázat eredményeként megközelítőleg 47 millió forintból vált korszerűbbé Sükösd népszerű közintézménye, a nagyközség központjában található Művelődési Ház.

Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programjának fontos célkitűzése, hogy folyamatosan fejlődhessenek, korszerűsödhessenek a helyi infrastruktúrák és a lakosság számára elérhető szolgáltatások.

A beruházás során megvalósult az épület

  • szigetelése,
  • a nyílászárók cseréje,
  • a fűtéskorszerűsítés,
  • a villamos hálózat átalakítása,
  • valamint egy napelemes rendszer kiépítése.

Egyre több beruházást adunk át, hogy lépést tarthassunk a korszerűsítések ütemével – mondta az átadóünnepségen Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

 

A polgármesteri hivatal is megújult

A kormány kiemelt feladatnak tekinti a kistelepülések fejlesztését, ennek eredményeként a térségben és Sükösdön is sok munkát végeztünk el az elmúlt időszakban. Utak újultak és újulnak meg, megszépült az óvoda, az iskola, a sportcsarnok, a konyha, és elkészült az idősek otthona. Minden évben léphetünk egyet előre – tette hozzá az államtitkár.

A Művelődési Ház mellett más fejlesztéseket is átadtak ezen a napon. A Polgármesteri Hivatal szintén kormányzati támogatásból (Magyar Falu Program), több mint 25 millió forintból vált korszerűbbé. A kiírásnak köszönhetően megközelítőleg 4.5 millió forintból a felnőtti- és gyermekorvosi szolgálat számára is vásárolhatott orvosieszközöket az önkormányzat. A most átadott pályázati beruházások összege eléri a 78 millió forintot.

Kultúraművelődési házsükösdfelújítás