2024.03.19, Kedd
Mégis elmarad a Kurultaj
kurultaj.hu

Mégis elmarad a Kurultaj

bacsmegye.hu

2020.08.07. 12:31

A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére hosszas mérlegelés után, a szervezők meghozták azt a döntést, amely értelmében a 2020. évi Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondtak.

Hirdetés

A szervező Magyar-Turán Alaptvány mai közleményükben kifejtette: az elmúlt hónapok járványveszélyes időszakaiban is mindvégig dolgozva és bízva a helyzet javulásában, nagy kitartással munkálkodtak a nagy közös ünnep megvalósítása érdekében. Folyamatosan egyeztetve a hatóságokkal nyomon követve a járványhelyzet alakulását, egészen mostanáig mindent megtettek a Kurultaj megrendezésének érdekében.

Mára azonban, egyre több kockázati tényező felerősödésével (környező országok egyre rosszabb járványügyi helyzete, a hazai esetszámok újbóli növekedése), valamint Bugac település polgárainak aggodalma, a rendezvény számára új helyzetet alakított ki - írják a szervezők és hozzáteszik: a hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondását tarthatjék felelősségteljes döntésnek.

"A nagy közös ünnepünk elmaradásának ellenére tovább munkálkodunk a magyar nemzeti kultúra és identitás megerősítésén, valamint tovább ápoljuk rokon nemzeteinkkel az összefogást!" - zárul a sajtóanyag.

KultúraKurultaj BugacKoronavírus