2024.03.19, Kedd
Augusztusban országszerte várja a közönséget az OrgonaPont sorozat
filharmonia.hu

Augusztusban országszerte várja a közönséget az OrgonaPont sorozat

mti

2019.08.11. 10:51

Bács-Kiskun megyében augusztus 22-én Kiskunhalason a Szent Péter és Pál Templomban, augusztus 27-én pedig Kecskeméten az Evangélikus templomban koncerteznek.

Hirdetés

Az ország 23 városában 31 koncerttel várja augusztusban a közönséget az OrgonaPont sorozat a Filharmónia Magyarország szervezésében.

A sorozatban az orgona énekhangokkal, rézfúvósokkal, vonósokkal és más hangszerekkel is duettezik Balatonlellén, Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Hajdúböszörményben, Hódmezővásárhelyen, Kaposváron, Kecskeméten, Kiskunhalason, Martfűn, Miskolcon, Nyíregyházán, Pakson, Pécsett, Sopronban, Szegeden, Szekszárdon, Szentendrén, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácott és Veszprémben.

 

A hangversenyeken mások mellett Kovács Róbert, Somogyi-Tóth Dániel, Szamosi Szabolcs, Kovács Szilárd és Mészáros Zsolt Máté orgonaművészeket hallhatja a közönség Sebestyén Márta, Palya Bea, a Szent Efrém Férfikar, a Kodály Filharmonikusok Debrecen kamarazenekara, Horgas Eszter fuvolaművész és a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara mellett.

A sorozatban Sebestyén Márta öt koncerten lép fel Szamosi Szabolccsal - mondta el Gál Bernadett, a Filharmónia Magyarország északi régióvezetője az adásban, hozzátéve: a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus két koncertet ad Pécsett és Szegeden Vashegyi György vezényletével.

KultúraOrgonaPontKiskunhalasKecskemét